Mickey Rourke gost SFF-a

Mickey Rourke, SADZadnjih godina se radi na reorganizaciji programa Sarajevo Film Festivala, težeći da se program razvija u pravcu prikazivanja dobrih i kvalitetnih filmova koje publika nema prilike vidjeti u kinima.

U okviru programa Open Air bit će prikazano devet filmova. Po riječima direktora Festivala Mire Purivatre, riječ je o presjeku najboljeg u filmskoj industriji nastalog od januara do jula.

Čast da otvori 15. Sarajevo film festival pripala je rumunskom filmu “Priče iz zlatnog doba” autora Cristiana Mungiua, uz kojeg režiju potpisuju Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu i Ioana Uricaru. Drugoga dana na programu je španski film “Izgubljeni zagrljaji ” kultnog reditelja Pedra Almodóvara.

Treće večeri na programu je film “Mamut” (Švedska/Danska/Njemačka), režisera i scenariste Lukasa Moodyssona. Četvrti film koji će biti prikazan u okviru programa Open Air je film koji se tiče i BiH i regiona. Riječ je o filmu “Nevrijeme” rađenom u produkciji Njemačka/Danska/Holandija. Režiju potpisuje Hans-Christian Schmid.

Naredni dan na programu je film “Gigante” za koji je scenarij i režiju uradio Adrián Biniez, kome je ovo debitantski film. Šeste noći festivala na programu je film iz Velike Britanije “Pet minuta raja”, režisera Olivera Hirschbiegela. Sedmi u nizu filmova je film koji također stiže iz Velike Britanije. Riječ je o filmu “Akvarij” za koji scenarij i režiju potpisuje Andrea Arnold. Komedija “Pitanje veličine” na programu je osme večeri Festivala. Rađena je u koprodukciji Izrael/Francuska/Njemačka. Režiseri i scenaristi su Sharon Maymon i Erez Tadmor.

Ovogodišnji Sarajevo film festival zatvorit će 20. augusta film “Hrvač” režisera Darrena Aronofskya. Ova emotivna drama govori o veteranu i nekadašnjoj hrvačkoj zvijezdi Randyju “The Ramâ” Robinsonu. Film je u javnosti poznat i kao film kojim se na veliko platno vratio Mickeyja Rourkea.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *