Miki Manojlović o Sarajevu

Miki ManojlovićPredrag Miki Manojlović, jedan od najosebujnijih glumaca koji su obilježili pozorišnu i filmsku scenu regiona.

Rođen je u Beogradu, majka mu je crnogorskog a otac srpsko-francuskog porijekla. Snima na srpskom, italijanskom, njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku, a do sada je snimio više od 80 filmova, dobijao prestižne nagrade za filmske i pozorišne uloge. Nezaboravne su one koje je imao u TV seriji Otpisani (1974.), Samo jednom se ljubi (1981.), U raljama života (1984), Otac na službenom putu (1985.), Underground (1995.).

Pokrenuo je “Radionicu Integracijeâ”, udruženje koje se bavi integriranjem ljudi sa invaliditetom u “normalan život i svakodnevnicuâ”. Ne želi da igra u predstavama ili filmovima u koje se na bilo koji način umiješala politika.

Bio je član žirija na Sarajevskom filmskom festivalu. O svojim utiscima sa tog gostovanja kaže: “Za mene je to bio grad novih krovova i posječenih stabala, a kada sam vidio one grobove na stadionu Koševo, zaista sam se gadno osjećao…To su nemjerljivi zločini koji su napravljeni protiv civila i ja to nazivam izopačenošću ljudskoga uma…”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *