Mirni protest radnika RTV

Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH najavio je za danas mirni protest pod simboličnim nazivom Tačno u podne, koji će biti održan s početkom u 12 sati u RTV domu u Sarajevu.

Zgrada RTV BiH

Sindikat je kao povod naveo nagomilane probleme između BHRT-a i RTVFBiH, umanjenje plaća uposlenicima BHRT-a i sramno male plaće, naročito u BHRT-u, neplaćene doprinose za PIO/MIO i zdravstvo, pritiske i kršenja radnih prava uposlenima u BHRT-u te RTVFBiH.

Povod je i zahtjev za smjenu izvršnog direktora Sektora za ljudske resurse RTVFBiH Mirsada Ćatića, neprovođenje obavijesti inspekcijskih organa o ugovorima o radu na RTVFBiH, jednostrano provođenje internih akata na RTVFBiH, neobjavljivanje ekskluzivnih ugovora uposlenika u RTVFBiH, prijetnje smrću uredniku i novinarima magazina 60 minuta, zastrašivanje članova sindikata od strane Sektora za ljudske resurse RTVFBiH te prijetnje menadžmenta RTVFBiH sindikatu.

Kao razlog za mirni protest navedene su i izmjene internih normativnih akata BHRT-a, kao i sve lošiji uvjeti rada u BHRT-u i RTVFBiH, saopćio je Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.