Mladen i Kemal u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono poziva Vas na razgovor o savremenoj fotografiji u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10), u četvrtak, 5. novembra 2015. godine od 20 sati.

Kemal Hadžić i Mladen Pikulić
Kemal Hadžić i Mladen Pikulić

Uvodničari će biti istaknuti bosanskohercegovački fotografi Kemal Hadžić i Mladen Pikulić, a na diskusiju su dobrodošli svi profesionalni fotografi i fotografkinje, kao i svi oni koje fotografija zanima.
Mladen Pikulić, sarajevski fotograf koji živi i radi u Nizozemskoj, početkom godine osvojio je drugo mjesto na najznačajnijem holandskom fotografskom natjecanju na kojem je njegov neobični portret holandskog kuhara bio drugonagrađeni među 6.500 radova pristiglih na konkurs. Prije tri godine u sarajevskoj galeriji Zvono imao je izuzetno zapaženu izložbu pod nazivom ‘Selam from Holland’, na kojoj je portretirao Evropljane koji su prešli na islam. U augustu 2015. godine, ponovo u galeriji Zvono, Mladen Pikulić je predstavio novi ciklus fotografija, ovoga puta mladih ljudi u Amsterdamu koji svojim stilom predstavljaju u najširem smislu omladinu novog doba.
Kemal Hadžić, takođe sarajevski fotograf, posljednjih dvadeset godina živi u Americi. Umjetničkom fotografijom se bavi duže od četiri decenije. Samostalno je izlagao diljem svijeta. Član je likovne grupe ‘Zvono’. Rat je proveo u Sarajevu kada su nastale desetine njegovih foto eseja. ‘Arhipelag Sarajevo’ i ‘Portret pjesnika’ samo su neke od izložbi koje je imao u obnovljenoj galeriji Zvono. Nedavno je u okviru Festivala ulične umjetnosti učestvovao u ponovnoj izvedbi performansa ‘Izlog’ grupe Zvono.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *