Mladi i naslijeđe: Ćuprija 2010

Stolac, BiHMeđunarodni forum Bosna, u saradnji sa nekoliko organizacija iz zemlje i svijeta, organizuje 5. međunarodni ljetni kamp pod nazivom “Mladi i naslijeđe: Ćuprija 2010”.

Kamp će biti održan u Stocu, Mostaru i Sarajevu u periodu od 2. do 17. augusta 2010. godine, a kome ne bude dosta, predviđena je i dodatna sedmica (do 21. augusta) za koju je pripremljen specijalni program.

U kampu će biti okupljeno oko 80 maldih ljudi i 11 profesora iz zemlje i svijeta. Program podrazumjeva radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti, s ciljem snaženja teoretskih i praktičnih znanja o pluralnom društvu i različitim utemeljenjima toleriranja i štićenja kulturnih razlika u društvima, utemeljeno na vladavini prava i demokratskom legitimiranju vlasti.

U toku radnih aktivnosti učesnici će biti uključeni u dugoročne projekte valoriziranja, štićenja i obnavljanja kulturnog i prirodnog naslijeđa Stoca i njegove okoline.

Biće organizovane i tri radionice – treća radionica tradicijskog rezbarstva, druga radionica čuvanja i zaštite arhivskog i knjižnog blaga, te prva ćilimarska radionica.

U okviru kampa su planirane i različite kulturne aktivnosti poput koncerta tradicionalnih igara i pjesme iz Bosne i Hercegovine koje će izvoditi KUD Baščaršija, zatim projekcija filma “Grbavica” Jasmile Žbanić, poetsko veče…

Planirani obilasci gradova: Sarajevo, Počitelj, Neum, Dubrovnik, Kotor, kao i izlet na vodopad Kravice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *