Modul memorije 2011, od 4. aprila do 9. maja

Jubilarno, petnaesto izdanje kulturološkog projekta, Internacionalnog teatarskog festival MESS, Modul Memorije 2011 godine održat će se od 4. aprila do 9. maja 2011.

Ovo izdanje će ponuditi preko 15 filmova, te 4 predstave, dok će sarajevskoj publici pored zanimljivih instalacija i izložbi fotografija biti predstavljena i retrospektiva plakata Modul Memorije 1996-2011.

“Od Dana oslobođenja Sarajeva, koji ujedno obilježava i početak agresije na BiH, do Dana pobjede nad fašizmom zapravo se zatvara jedan historijski krug koji je značajno odredio umjetnost koja je nastajala i i dalje nastaje na ovom podneblju.”, kaže Nihad Kreševljaković, izvršni producent Festivala MESS i koordinator projekta Modul Memorije svih 15 godina.

Kombinirajući iskustva naše i drugih kultura u konfliktu koje nam nude svoju umjetnost, ovim jubilarnim izdanjem Modula Memorije se želi podsjetiti, da koliko je važna umjetnost, toliko su važna i sjećanja.

“Želja nam je da kombinacija ova dva pojma u programima Modula Memorije motivira na promišljanje i suosjećanje među ljudima, te da umjetnosti damo priliku da izvuče ono najbolje iz nas.”, rekao je Kreševljaković.

Ulaz za sve programe osim pozorišnih predstava je slobodan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Modul memorije 2011, od 4. aprila do 9. maja”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *