Modul memorije 2012 posvećen dvadesetoj godišnjici od početka opsade Sarajeva

Poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995

Modul Memorije 2012

Monografija, Zločini nad djecom Sarajeva u opsadi
Monografija, Zločini nad djecom Sarajeva u opsadi

Kulturološki projekat Internacionalnog teatarskog festivala MESS Modul Memorije ove godine održat će se od 6. aprila do 9. maja 2012. godine i na taj način obilježiti 20 godina od početka opsade Sarajeva. Nastao s ciljem da očuva sjećanja na tragičnu prošlost ali i kroz umjetnost prepozna sve vrijednosti koje je upravo taj period proizveo, Modul Memorije će i ove godine svojoj publici predstaviti brojne izložbe, predstave, filmove.

U okviru Modula Memorije 2012, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 i Arma Tanović-Branković, glumica i umjetnica, pripremaju izložbu predmeta djece poginule u periodu 1992-1996, te im je za ovaj projekat potrebna i pomoć građana. Želja organizatora je da kroz predmete (crteže, dnevnike, odjeću, igračke) održe sjećanje na naše nastradale mališane, te odaju počast ovim nedužnim žrtvama agresije na Sarajevo i BiH.

“Pozivamo sve roditelje koji i na ovaj način žele oživjeti i od zaborava sačuvati uspomenu na svoje mališane da nam njihove predmete dostave u prostorije Udruženja.”, pozvala je Arma Tanović-Branković, napominjući da se prostorije Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 nalaze u ulici Halida Nazečića 4, u objektu Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu (kompleks Državne bolnice Dr. Abdulah Nakaš). “Predmete možete donijeti od ponedjeljka do petka u periodu od 9 do 13 sati. Iskreno se nadamo da će Sarajlije i Sarajke prepoznati našu iskrenu namjeru da ovom izložbom, udruženim snagama, damo priliku javnosti da se upozna s našim najmlađim stradalnicima, te na taj način sačuvamo od zaborava uspomenu na njih.”, zaključila je Tanović-Branković.

Izložba će biti realizovana u prostoru Sarajevskog ratnog teatra – SARTR 8. maja 2012. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *