Modul memorije po peti put

Vijećnica 92 (Rikard Larma)Ove godine, po peti put, Međunarodni teatarski festival MESS organizuje Modul memorije, koji se održava svake godine povodom 6. aprila – Dana oslobođenja Sarajeva.

Ove godine će Modul memorije traje od 4. do 27. aprila, a počinje izvedbom predstave Dine Mustafića, “Zvijer na Mjesecu”.

Modul memorije je program teatarskog festivala MESS, pokrenut 1996. godine, a bavi se odnosom umjetnosti i pamćenja, a cilj je očuvanje pozitivnih vrijednosti iz perioda opsade Sarajeva senzibilizirajući građane prema tragedijama drugih ljudi koji i danas stradaju širom svijeta.

Na programu ovogodišnje Modula memorije biće izvedene izložbe velikih bh. fotografa – Zijaha Gafića i Rikarda Larme, projekcije dokumentarnih filmova “Dnevnik graditelja” Jasmile Žbanić i “Bil\'in My Love” Shai Carmelija Pollaka.

Također će biti predstavljena intervencija u prostoru Andreja čerkovića posvećena stradanju u genocidu koji se odvija u Darfuru, te prevod knjige “Zovem se Rachel Corrie” Alana Rickmana i Katherine Viner.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *