Moj je život moja pjesma!

Moj je život moja pjesma!
Moj je život moja pjesma!
Danas je počela velika kampanja borbe protiv raka grlića maternice pod nazivom: “Moj je život moja pjesma”.

Rak grlića maternice je drugi najčešći tumor kod žena sa gotovo pola miliona novodijagnostikovanih slučajeva godišnje. Rak grlića maternice je u potpunosti preventaibilno oboljenje i gotovo svaki slučaj može biti uspješno spriječen sa organizovanim probirom.

Tokom mjeseca januara 2011. godine će biti aktivni i humantirani brojevi : MTEL- 1434, BH Telecom- 090 29 00 33 i HT ERONET- 092 880 820. Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) fondu za borbu protiv raka grlića maternice!

Povodom kampanje su premijerno prezentovani istoimeni pjesma za koju je tekst i muziku napisala Maya Sar, te video spot koji je sniman u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, a gdje se po prvi put udružuju najbolji ženski vokali u regiji: Nina Badrić (Hrvatska), Aleksandra Radović (Srbija), Karolina Gočeva (Makedonija) i Maya Sar (Bosna i Hercegovina).

“Posebno mi je drago što je cijela kampanja krenula iz BIH, do sada su slični projekti bili samo u Hrvatskoj i Srbiji ali nikada u našoj zemlji. Još jedan razlog zbog kojeg mi je drago što učestvujem u ovoj kampanji je i taj što sam i ja žena.”, rekla je tokom prezentacije umjetnica Maya Sar, autorica pjesme “Moj je život moja pjesma!”.

26. januara 2011. godine je veliki završni event kampanje na kojem će prisustvovati svi izvođači. Humanitarni karakter cijele kampanje ima za cilj prikupljanje sredstava koja bi trebala biti utrošena na programe prevencije raka grlića maternice, u okviru Udruženja građana “Renesansa”.

Učinimo zajedno svijet boljim za generacije koje dolaze!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *