Moja Liza u Sarajevu

Izložba ‘Moja Liza’, Marka Šaravanje će biti otvorena u četvrtak, 13. decembra 2012. godine u 19 sati, u sarajevskoj galeriji BlackBOX (Vrazova 5).

Moja Liza, Marko Šaravanja
Moja Liza, Marko Šaravanja
Marko Šaravanja, još prije nego je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti godinama je zapljuskivao mostarsku likovnu publiku svojom posebnošću na mnogobrojnim eventima i izložbama. Njegove izložbe su doživljaji – to su susreti toliko oprečnih galaksija, svjetova, stvarnosti i nestvarnosti. Performansi zaodjenuti sarkazmom, ali uz pregršt glamurozne blještavosti.

Marko Šaravanja gleda na svijet oko sebe kao na mjesto koje treba obogatiti, spasiti od sivila, učmalosti i predrasuda. Širi oko sebe virus pozitivnih proloma smijeha, ali iza tog teatralnog nastupa uvijek je duboka poruka, ostavljena promatraču i posjetitelju kao kartica u buketu cvijeća.

Odlučivši s jednakim žarom počastiti svoj rodni grad, Sarajevo, ovim jedinstvenim izrižajem i posebno osmišljenim otvorenjem, Marko u Galeriju BlackBOX donosi strastvene boje, emocije i energiju s toploga juga, koji je njegov sadašnji dom.

U svom pjesničkom izričaju, Marko se često kritički osvrće na subjektivnost i konzervativnost malih sredina te je upravo zbog toga, s posebnim veseljem pripremao izlo゙bu višeznačnog naziva – Moja Liza – u varijanti za Sarajevsku publiku.

Uz mnoštvo slatkiša, pregršt dobrih emocija, boja koje će vam otvoriti apetit, svjetova kojih se sjećate iz bajki, otvorenje izložbe Moja Liza biće večer za pamćenje! Večer u kojoj ćete moći okusiti, liznuti, vidjeti i oslušnuti šarenilo pozitivnog kaosa.

Dobro došli na otvorenje izložbe ‘Moja Liza’, koja će u galeriji BlackBOX boraviti do 20. decembra 2012. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *