Mostar pod video nadzorom

Mostar
Mostar
Gradske vlasti Mostara su mudro skontale da uvedu video nadzor u cijelom gradu. Razlog za ovu bedastoću je učestali broj incidenata koje izazivaju, kako se u saopštenju kaže, huligani.

Vlasti Mostara zajedno sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i rukovodstva Gimnazije održali su danas sastanak na kojem je doneseno nekoliko zaključaka kako bi se stalo u kraj masovnim tučama koje se događaju posljednjih dana u ovom gradu.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić naveo je da grad već radi na nacrtu budžeta za narednu godinu u kojem će obezbijediti sredstva za video-nadzor i takav bi sistem trebao biti postavljen po cijelom gradu.

“Radi se o incidentima koje su izazvali huligani, a Gradska uprava daje punu podršku policajcima na razrješavanju svih slučajeva koji se dešavaju posljednjih dana. Učinićemo ćemo sve sa svoje strane da se to više ne događa. Moramo osigurati neophodan mir i sigurnost svimaâ” kaže Bešlić i dodaje da će prvo pozvati roditelje djece koje Policijska uprava Mostar evidentira i s njima obaviti razgovore.

Bešlić je našao za shodno i da istakne kako će u narednom periodu provesti veliku aktivnost u koju će biti uključene odgojne institucije, Centar za socijalni rad, pedagozi, psiholozi, roditelji i djeca, koji treba da prijavljuju ovakve incidente. Dakle, sjetio se.

Komandir Policijske stanice Mostar Hasan Lerić se složio da se radi o huliganima i da svi problemi koji dolaze potiču iz porodice.

â”Ovdje se radi o djeci od četrnaest-petnaest godina, koji u grupama dolaze u centralnu gradsku zonu i prave probleme. Roditelji ne znaju šta oni rade, ni gdje se nalazeâ”, kazao je Lerić.

U Gimnaziji tvrde da dosada od ujedinjenja nisu imali incidenata unutar škole na nacionalnoj osnovi. U posljednjih sedam dana u Mostaru su zabilježena četiri incidenta u dijelovima grada koji se nalaze u centralnoj zoni koja povezuje istočni i zapadni dio. U incidentima su učestvovale maloljetne osobe, a sukobi su okarakterisani kao međunacionalni.

>> saznajte više

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *