Biciklom od Vilsonovog šetališta, preko Vraca, do vrha Trebevića

U sklopu sportsko-turističke manifestacije “Enjoy Sarajevo” u subotu, 19. maja 2012. godine će biti održana vožnja biciklom do Trebevića.

Vožnja je otvorenog tipa i na učešće pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života. Biciklisti će preći rutu od Vilsonovog šetališta, preko Vraca, do samog vrha Trebevića.

Prije same vožnje, svim učesnicima će biti uručen promotivni materijali s kartama i svim potrebnim informacijama o postojećim stazama. Obzirom na različitu kondicionu spremnost biciklista, biće organizovane dvije grupe. Kondiciono naprednija grupa će se uspeti na sam vrh Trebevića, dok je za grupu nešto manje spremnih biciklista planiran uspon do Planinarskog doma Dobre Vode. Obje kolone će pratiti aktivisti Udruženje brdskih biciklista – MTBA i kola hitne pomoći, a saobraćaj će dijelom biti zaustavljen.

Udruženje brdskih biciklista prošle godine je po prvi put organizovalo ovu manifestaciju povodom Dana Grada Sarajeva, kada je više od 300 biciklista posjetilo park šumu Trebević i park prirode Skakavac.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.