MUP FBiH održao sastanak povodom ubistva Amara Mistrića

Vaša policijaNa poziv federalnog ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića, povodom ubistva Amara Mistrića, te drugih događaja koji su uznemirili građane, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH održan je sastanak sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Samirom Džebom, ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Željkom Mijatovićem i policijskim komesarom Himzom Selimovićem.

Zajednički je izražena osuda ovog hladnokrvnog ubistva i drugih događaja koji su uznemirili građane. Analizirana je sigurnosna situacija na području Kantona Sarajevo te je konstatovano da su posljednji događaji iako su rasvijetljeni, narušili sigurnosnu situaciju i osjećaj sigurnosti građana. Konstatovano je da je policija, kao i do sada, vrlo brzo rasvijetlila ovaj događaj i identifikovala počinioce, te se može reći da će i u ovom slučaju policija vrlo brzo pronaći i uhapsiti izvršioce ovog ubistva.

I sa ovog sastanka je upućen poziv na suradnju građanima da o svim eventualnim saznanjima o mjestu na kojem se skrivaju bjegunci što prije obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na broj 122. Na ovom sastanku je ocijenjeno da je i ovo krivično djelo posljedica velikog broja nelegalnog oružja koji posjeduju i nose građani, te da je potrebno preduzeti konkretne korake kako bi se broj takvog oružja na našim ulicama smanjio u što većoj mjeri.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *