Musica Cotidiana u Kriterionu

Brazilski prekusionist, kompozitor i muzički producent po prvi put gostuju u Kriterionu 5. maja 2012. godine, na velikom koncertu sa početkom u 22:22 sata.

Musica Cotidiana
Musica Cotidiana

Diego Ain je učestvovao je na mnogim festivalima širom svijeta, poput Cairo Jazz Festivala , Boom Festivala u Portugalu, u Marokanskom narodnom pozorištu, te u Kini, Argentini, Bugarskoj, Brazilu.

Kao muzički producent je do sada bio uključen u snimanje, miksanje i produciranje albuma različitih žanrova, od pop do elektronske muzike. Jedan od njih je Masilva, vjerovatno prvi album elektronske i tradicionalne kolumbijske muzike koji je imao čast da ga remiksuje Mad Professor, kum dub-a. Sa novim flamenco bendom Calima, Diego je nominiran za nagradu Grammy za najbolji flamenco album.

Kao učitelj perkusija i muzičke tehnologije, vodio je radionice u Brazilu, Španiji, Meksiku, Argentini, Maroku, na Tajlandu itd.

Diego trenutno radi na sopstvenom albumu – projektu pod imenom “Ain &The Machine”, zasnovan na samo jednom pravilu: “Upotreba muzičkih instrumenata zabranjena, sve ostalo dozvoljeno.” Tako Diego koristi mašine da obradi glas i proizvede zvuk basa, gitare, sintisajzera itd, te svoje tijelo da proizvede zvuk i ritam bubnja. Sve ide uživo uz upotrebu lupova, i plesna atmosfera se podiže u neviđene visine.

Musica Cotidiana Live at Oxford Street Pull and Bear

Termini: 05. maj 2012 @ 22:22h
Mjesto: Kino Kriterion Sarajevo
Ulaz: 5 KM

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *