Muška premijera u koprodukciji MESS-a

Boris Ler
Boris Ler
U koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS, Bacača Sjenki, Teatra &TD iz Zagreba i Kulturne promjene Studentskog centra, u Zagrebu, večeras će 14. i u utorak 15. marta, 2011. biti održana „Muška“ premijera predstave „Muški-ženski/Ženske-muške“ koja će propitivati status muškog i ženskog pitanja nakon svih historijskih (r)evolucija, metamorfoza, tranzicija, transfera i regresija.

Posljednji dio trilogije „O zajedništvu“ Bacača Sjenki „Muški-ženski/Ženske-muške“, u režiji Katarine Pejović i Borisa Bakala projekat je koji propituje odnose među spolovima, te propituje kakav je status muškog pitanja i kakav ženskog na izmaku prvog desetljeća 21. stoljeća,

Nakon što je zagrebačka publika 25. i 26. februara gledala „Žensku“ premijeru, koju izvode Irma Alimanović, Maja Izetbegović, Jelena Miholjević, Mona Muratović i Petra Težak, Benjamin Bajramović, Nikša Butijer, Dean Krivačić, Boris Ler i Vilim Matula večeras igraju „Mušku za muške“, a u utorak „Mušku za ženske“.

Kao i kod ostalih teatarskih projekata Bacača Sjenki, glumci-glumice/izvođači-izvođačice ujedno su i suautori/ce sadržaja, a posebnost ovog projekta je da će obje predstave može pratiti isključivo istospolna publika, dok se tokom predstave razvija posebno blizak i interaktivan odnos sa prisutnom publikom, koja zajedno sa glumcima/icama kreira sadržaje predstave.

Sarajevske premijere održat će se od 18. do 21. aprila u okviru programa Modula Memorije 2011.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *