Muuu, djeco!!!

Ulaz u sarajevsko obdanište (septembar 2010)
Ulaz u sarajevsko obdanište (septembar 2010)
Ne znate gdje ćete s djetetom, a u nedoumici ste za koga da glasate na izborima u nedjelju? Imamo rješenje kako da ubijete dvije muhe jednim udarcem! Povedite svoje potomstvo u obdanište kojim zapovijeda Arzija Mahmutović i dobićete vizuelno rješenje vaše predizborne dileme.

Istina, osim muha ćete ubiti i svoje dostojanstvo i razum, a ni čulo vida nije van opasnosti obzirom da se na ulazu u obdanište Javne ustanove “Djeca Sarajeva”, pod čeličnom pesnicom rečene Arzije, nalaze slike i poruke tri kvalitetna idiota, podebljana fotošopovima. Tu je, u centru “dječije demokratije”, Hajdibeg “ja sam inžinjer pa znam” Izetbegović koji zna da narod zna da on zna. Na lijevom mu ramenu zasljepljujući lik jednog od najbizarnijih ministara obrazovanja koji je ovaj grad, samim tim i kanton, ikad vidio. Pogodili ste, to je Safet Kešo, lični uzguz neuništive Arzije, neprikosnovene vladarice djetinjstva u Sarajevu posljednjih 20 godina. Na desnom krilu je još jedan, ubijte me ne mogu se sjetit’ koji je. Ko god je, nije važniji od prethodne dvojice, a opravdano sumnjam da je puno drugačiji.

Pored pucanja djeci u mozak ljepljenjem plakata na obdaništa, dodatno ih se granatiralo i djeljenjem (djeci) predizbornih materijala. Ovo drugo i nije preveliko zlo obzirom da će djeca zasigurno, potpuno isprepadana facama mamlaza na plakatima sa ulaznih vrata u obdanište, brzo i na vršenje nužde, pa će letke moći funkcionalno iskoristiti.

Po svemu sudeći, Stranka demokratske akcije, popularno eSDeA, malo je pogrešno shvatila poziv mladima na izbore, pa je krenula od najmlađih uzrasta koji, ipak, nemaju pravo glasa. Ali, jesu li zaista pogriješili?

Pa ne glasaj!!!

Utjeha bi moglo biti to što se uskoro možemo riješit’ svih tih idiota koji se, između ostalog, služe i djecom kako bi izmanipulisali stoku. Vidimo se u nedjelju na glasačkom mjestu. Muuuuuuuuuuuuu!!!

piše: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Muuu, djeco!!!”

  1. Kako zalosno :(((
    Zar ne postoji zakon o zabrani koristenja javnih ustanova u promovisanje partija? Jako, jako tuzno…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *