Muzičko-poetski performans – Fact off u Kriterionu

U srijedu, 19. decembra 2012. godine, u Art kino Kriterion biće održan muzičko-poetski performans Fact off u izvedbi kulturalne asocijacije Ambrosia.

Fact Off - Ambrosia
Fact Off – Ambrosia

Muzičko-poetski performans FACT OFF ispostavlja se kao dio nove, šire umjetničke zamisli, kojom Ambrosia propituje i revalorizira vlastitu poziciju u pankatastrofičnom svijetu. Kakav je to subjektivni sklop i estetika u pozadini Ambrosijina vječnog opstanka kao same granice društva i njegove kulture? U fenomenologiji tih pitanja i odgovora pojavljuje se Ambrosia kao nepobitan off-FAKT koji permanentno oscilira, disonantno i beskompromisno, uvijek nesamjerljiva samoj sebi i vlastitoj okolini.

Fact Off - Video

FACT OFF je o kombinacija elektro-akustičnih muzičkih sekvenci i govorene riječi spojenih u jednu komponiranu cjelinu, koja ostavlja prostor i improvizaciji i eksperimentu. Stilski je to putovanje „s onu stranu“ jasnih muzičkih klasifikacija, u kojemu, premda je moguće prepoznati jazz, ambient, industrial, elctronicu, klasiku, contemporary… niti jedan od tih izričaja ne dominira. FACT OFF se stoga sluša kao jedinstveni i autentični sonični umjetnički čin.

Fact Off - Ambrosia
Fact Off – Ambrosia

FACT OFF pripremaju i izvode:
– Igor Banjac – naracija, glas, CD player, sampler, electronic FX, step-percussion synth;
– Elvir Šahić – didgeridoo, improvizirane udaraljke, zvučne cijevi, step percussion synth;
– Nebojša Šavija – Valha – gitara, electronic FX, improvizirane udaraljke, zvučne cijevi, glas, step-
percussion synth;
– Ognjen Šavija – gitara, klavijature, sequencer, sampler, electronic FX, string box, blok flaute,
programiranja, step-percussion synth

Fact Off - Ambrosia
Fact Off – Ambrosia

Ambrosia – kulturalna asocijacija

Djelujući u području (kontra?!)kulturalne produkcije, u umjetnosti i humanističkim naukama prevashodno, AMBROSIA je realizirala preko 150 vlastitih umjetničkih, interdisciplinarnih i multimedijalnih „projekata“ – art performansa, koncerata, teatarskih predstava, izložbi, predavanja, koncerata, radio-emisija, organizirala nekoliko međunarodnih festivala i konferencija, te izdala nekoliko tekstualnih i audio publikacija.

Svoje djelovanje i kreacije Ambrosia je realizirala u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Holandiji, Češkoj, Austriji i Mađarskoj, Norveškoj i Njemačkoj.

U svom kreativnom radu AMBROSIA kontekstualizira prevazilaženje granica, smješta se s onu stranu bilo kakvih prošlih ili sadašnjih ideologija, bježi od „izama“, depersonalizira Autora, bježi od pouke ili rezultata (outcomes) vlastitih aktivnosti; AMBROSIA istražuje i igra se sa značenjima i konačno u sferi svakovrsne produkcije AMBROSIA je bricolage.

U srijedu, 19. decembra 2012. godine, u Art kino Kriterion biće održan muzičko-poetski performans Fact off u izvedbi kulturalne asocijacije Ambrosia.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *