Muzika daleke Indije u Kriterionu

U Art Kinu Kriterion 11. juna 2018. godine od 21 sati publika će imati priliku uživati u ekskluzivnom nastupu indijskog benda BARMER BOYS. Nesvakidašnji muzički trio BARMER BOYS zajedno sa pratećim i povremenim članovima održali su više od dvije stotine koncerata u trideset gradova širom svijeta i nastavljaju puniti koncertne dvorane i festivalske lokacije na ovogodišnoj evropskoj turneji.

Nakon što je oformljena 2011. godine u New Delhiju, muzička grupa BARMER BOYS počinje okupljati zaljubljenike raznorodnih muzičkih pravaca na festivalima i privatnim događajima u Aziji. Na globalnu muzičku scenu dospjeli su 2014. godine nastupivši kao predgrupa na koncertu The rolling Stones kada su oduševili publiku poznatog Roskilde Festivala u Danskoj. Nakon toga su uslijedila gostovanja u televizijskim emisijama na MTV-u i BBC-u kao i niz drugih festivalskih nastupa u zemljama Evrope.

Bole to Mitho Lage - Barmer Boys

Na prethodnoj koncertnoj turneji održanoj 2017. godine, publika u Švedskoj, Španiji i Njemačkoj mogla je uživo uživati u pjesama sa novog albuma ‘Kesariya Balm’, a njihov koncert u Danskoj je zapamćen po izvanrednoj izvedbenoj energiji u zajedničkom nastupu sa danskim bendom Himmelrum. Kombinirajući različite muzičke stilove poput indijskog folka, sufijske muzike, beatboxinga i tehno muzike, bend Barmer Boys uspijeva oživjeti višestoljetnu tradiciju multikulturalne Indije čineći je bliskom različitim dobnim i kulturnim skupinama.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Art Kinu Kriterion po cijeni po jedinstvenoj cijeni od 5KM i rezervisati putem e-mail adrese kriterion.info@gmail.com.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *