Na izlogu Mirjane Čistopoljski

U petak, 5. decembra 2014. godine, povodom dvadeset godina rada u Pozorištu mladih, u ovom sarajevskom teatru će biti otvorena izložba NA IZLOGU, Mirjane Čistopoljski.

Rad Mirjane Čistopoljski
Rad Mirjane Čistopoljski

Izložba će sadržavati skice, fotografije, crteže, plakate i lutke koji su obilježili, ne samo autorski rad Mirjane Čistopoljski, već i najsvjetlije trenutke Pozorišta mladih u posljednjih dvadeset godina. Radovi za predstave Bajka o Sarajevu, Tigriček, Cirkus Veliko Stopalo, Kraj Igre, Kekec, Kad se ženi kralj Vrdalj, Košmar o Bosni, Nema dima bez vatre, Buba u uhu, Zaljubljeni Krokodil, Crvenkapica na tačke naopačke, Gospodin Jastuk i Šta si radilo prošlog ljeta samo su neki od onih koji će biti predstavjleni kroz prizmu autorskog rada Mirjane Čistopoljski.

Rad Mirjane Čistopoljski
Rad Mirjane Čistopoljski

Mirjana Čistopoljski je rođena 1959. godine u Kiseljaku. Nakon završene Škole primjenjenih umjetnosti Sarajevo, diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti, na odsjeku grafike, u klasi prof. Dževada Hoze. Pri Zavodu za zaštitu spomenika kulture BiH radila na restauraciji i rekonstrukciji vjerskih objekata u Počitelju, Travniku i Sarajevu te kasnije kao spoljni saradnik na RTVBiH. Autor i koautor je velikog broja lutaka za televizijske emisije. Od 1994. godine radi kao vajar-izvođač, a osim osnovnog posla – kreiranja lutaka, lutkarske tehnologije, izrade rekvizita i slikanja dekora, obavlja i poslove scenografa, kostimografa i grafičkog dizajnera.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *