Nagrada za “manu” doprinosa umjetnosti teatra

Mirjana Karanović
Mirjana Karanović
Posljednjeg dana jubilarnog, pedesetog, izdanja sarajevskog teatarskog festivala MESS, “kraljica balkanske glume” – Mirjana Karanović je primila najavljeni Zlatni lovorov vijenac za svoj doprinos umjetnosti teatra.

“Njena predanost i posvećenost glumačkoj umjetnosti su inspiracija mnogim mladim glumcima i glumicama, kao i velikom broju reditelja i rediteljica s kojima je radila u svome bogatom umjetničkom životu”, smatra Direkcija MESS-a.

Prilikom dodjele ovog priznanja govorile su kolege i prijatelji Mirjane Karanovič: Branko Cvejić, Ermin Bravo i Dino Mustafić.

“Mirjana Karanović je ne samo jedna od najboljih glumica u regiji i šire, nego i osoba izuzetnog ljudskog angažmana. Ona je simbol vremena, svjetlost u pomrčini, umjetnik, rijetka i dragocjena”, rekao je Branko Cvejić.

Ermin Bravo je sa Mirjanom Karanović nastupao u nekoliko sjajnih projekata poput predstave “Helverova noć” i filma “Grbavica”, pa se ovom prilikom prisjetio saradnje sa “izuzetnom glumicom i čovjekom”.

“Mirjana Karanović je dragocjenost kao glumica i istovremeno osoba koja je jaka i hrabra ali i delikatna, nježna, krhka. Osoba koja zna pokazati stav i koja ima posebne veze sa Sarajevom.”, rekao je Dino Mustafić, direktor festivala MESS.

Mirjana Karanović je, primajući priznanje za svoj glumački rad, rekla da je za nju gluma više od svega.

“Gluma je moj život. Ponekad bih voljela da živim u komadima u kojima sam igrala. Taj život je nekako iskreniji od života van scene, koji zna da razočara, iznenadi. Moj život je moja profesija, a gluma život. Nekad sam mislila da je to mana. Ali nije. To sam ja. I za tu svoju “manu” sam dobila nagradu.”, rekla je kraljica Mira.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *