Nagradni konkurs za izradu suvenira Opštine Stari grad Sarajevo

Stari grad SarajevoOpština Stari grad je objavila nagradni konkurs za izradu suvenira Opštine Stari Grad Sarajevo.

Prema podacima iz konkursa suvenir treba da bude odraz tradicije, kulturne, historijske i materijalne baštine Opštine Stari Grad Sarajevo, treba biti izrađen od materijala prema zamisli autora, sa opisom izrade, veličine, boje i materijala od kojeg će se proizvoditi. Za izradu se mogu koristiti samo stabilni i ekološki prihvatljivi materijali kao što su:
keramika, kamen, metal, terakota, drvo, tekstil, koža, papir i slično.

Autor treba dostaviti jedan primjerak suvenira u originalnoj veličini i materijalu, sa objašnjenjem ideje.

Učešće na nagradnom konkursu je anonimno, rad se označava šifrom na poleđini svakog prijedloga. Uz rad se prilaže zatvorena koverta sa označenom šifrom: naznakom “autor” u kojoj su sadržani podaci o autoru (ime i prezime, matični broj, izjava da je predloženi rad izvorno autorsko djelo, kontakt telefon/fax, e-mail, te potpis autora).

Svaki autor može dostaviti više prijedloga, a svaki rad se mora posebno označiti šifrom. Ocijenjivaće se samo blagovremeno prispjeli prijedlozi, a ocjenu prijedloga će vršiti posebna Komisija za izbor suvenira Opštine, formirana rješenjem Opštinskog načelnika

Svi prispjeli radovi će nakon završetka rada Komisije odnosno izbora, biti javno izloženi. Ukoliko Komisija utvrdi da je kvalitet pristiglih radova zadovoljavajući, donijeće Odluku o dodjeli jednokratnih otkupnih nagrada:
– prva nagrada u iznosu od 5'000 KM
– druga nagrada u iznosu od 3'000 KM
– treća nagrada u iznosu od 2'000 KM

Ukoliko Komisija utvrdi da ni jedan od prispjelih prijedloga ne zadovoljava kriterije konkursa, zadržava pravo da ne izabere nijedno rješenje. Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine.

Prijedloge je potrebno dostaviti nakasnije do 16. 11. 2009. godine, bez obzira na način dostavljanja.
POŠTOM na adresu: Opština Stari Grad Sarajevo, Zelenih beretki 4, Sarajevo, sa naznakom “Za nagradni konkurs za izbor suvenira Opštine Stari Grad Sarajevo”
LIČNO putem protokola Opštine na šalteru za prijem podnesaka – broj 7.

Svi učesnici će biti pismeno obavješteni o rezultatima konkursa. Prijedlozi suvenira koji ne budu izabrani će biti vraćeni autorima.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Opštini Stari Grad Sarajevo – u uredu Sekretara organa državne službe Diane Salihbegović na tel 033 282 404 i 033 282 405.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.