Najavljena rekonstrukcija dionice puta Faletići – Vratnik

Rekonstrukcija dionice puta Faletići - Vratnik
Rekonstrukcija dionice puta Faletići - Vratnik
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru projekta za dodjelu pomoći iz oblasti održivog povratka, izdvojilo je sredstva u iznosu od 300.000 KM za rekonstrukciju dionice puta Faletići – Vratnik.

Opština Stari Grad je u aprilu ove godine konkurisala na Javni poziv pomenutog Ministarstva upućen općinama, gradovima u BiH, Distriktu Brčko, udruženjima građana povratnika, vjerskim zajednicama, mjesnim zajednicama i zadrugama za dostavu prijava u svrhu dodjele pomoći iz oblasti održivog povratka. Pomoć se dodjeljivala za sljedeće oblasti održivog povratka: saniranje putne infrastrukture, vodosnadbijevanje i kanalizacija, saniranje socijalne infrastrukture (ambulante, škole, domovi kulture, vjerski i drugi objekti), te projekti zapošljavanja povratnika.

Opština Stari Grad je ponudila projekat rekonstrukcije puta Faletići, a obzirom da odobrena sredstva, u iznosu od 300.000 KM nisu dovoljna za rekonstrukciju kompletne saobraćajnice, uradiće se onoliko koliko bude moguće sa ovim iznosom.

U toku je procedura izbora izvođača radova, a očekuje se da radovi na rekonstrukciji saobraćajnice počnu početkom 2011. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *