Najbolja grla iz BiH i regije na ‘BiH Trial Stakes’-u

U Sarajevu će 23. juna 2012. godine biti održano međunarodno konjičko takmičenje ‘BiH Trial Stakes’.

Konjičke trke na Sarajevskom hipodromu
Konjičke trke na Sarajevskom hipodromu
Zemlje koje će učestvovati sa svojim grlima na ovom takmičenju su Srbija, Hrvatska, Mađarska i zemlja domaćin, Bosna i Hercegovina. Prijave za takmičenje biće zaključene 16. juna 2012. godine, a prema trenutnim prijavama se očekuje da učestvuje oko 45 konja.’

Posjetitelji će imati priliku vidjeti četiri trke:

Trka dvogodih grla na dužini 1.200 metara, teret koji će džokeji nositi za muška grla iznosi 58 kilograma, a za ženska grla 56 kilograma.

Druga po redu je ‘Sprint trka’ na dužini 1.300 metara, teret za muška grla je 60 kilograma, a za ženska 58 kilograma.

Biće održan i ‘Memorijal Hajdarević Hameda-Huse’, trka na dužini 1.800 metara, a pravo učešća imaju grla od tri godine, uz teret za muška grla od 60 kg, a za ženska 58 kg.

Četvrta trka je trka dana BiH Trial Stakes’, na dužini od 1.600 metara. Pravo učešća imaju grla od tri godine, teret koji nose džokeji je 58 kg za muška grla i 56 za ženska grla.

Na nedavno održanom takmičenju u Šapcu (Srbija), konj ‘Lux’, vlasništvo familije Gurdić, koji će učestvovati i u ovom takmičenju, odnio ubjedljivu pobjedu u ime Bosne i Hercegovine.

Pored utrka će biti održan i prigodan revijalni program: ‘Izbor najljepšeg šešira’, a sve dame koje dođu sa šeširom ući će besplatano. Tu je i pomenada fijakera sa fijakeristima u bosanskim narodnim nošnjama.

Program ‘Međunarodne konjičke trke 23. juna počinje u 15 sati na sarajevskom Hipodromu, a ulaznice, koje će biti puštene u prodaju 16. juna, mogu se kupiti u Centrotransovim poslovnicama, prostorijama ‘Sarajevskog konjičkog kluba’ u ulici Hipordom bb te na licu mjesta na dan takmičenja. Cijena jedne ulaznice je 5 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *