Najduža zima stiže u Kamerni

Sarajevo pod opsadom tokom zime 1992-1993. i teškoće s kojim se suočava doktorica koja iz Londona dolazi sa zadatkom da spasi bolesnog dječaka

Najduža zima, Kevin Saliven
Najduža zima, Kevin Saliven

U četvrtak, 1. decembra 2016. godine, u prostoru Kamernog teatra 55 od 20 sati će biti upriličena promocija knjige THE LONGEST WINTER (Najduža zima), autora Kevina Salivena.

Knjiga govori o dešavanjima u Sarajevu pod opsadom tokom zime 1992-1993, kao i teškoćama s kojim se suočava doktorica koja iz Londona dolazi sa zadatkom da spasi bolesnog dječaka. Tokom dva vrlo intenzivna dana ona uči o sebi i svojim reakcijama u nevjerovatnim okolnostima, kao i kolegama doktorima, ponosu, dostojanstvu i ljubavi u Sarajevu pod opsadom, te ponašanju međunarodne zajednice u tom periodu.

Knjiga THE LONGEST WINTER daje odličan uvid u činjenicu kako su dobri ljudi van Bosne i Hercegovine vidjeli ljepotu i nadu za sebe i svoje živote među ljudima u Sarajevu pod opsadom, odlučnim na očuvanje ljubavi, suočeni s napadom zla i destrukcije.

Na promociji knjige THE LONGEST WINTER, koja se dešava u Bosni i Hercegovini samo mjesec dana poslije njene svjetske premijere u Londonu, a služi i kao najava skorog dolaska bosanskohercegovačkog prevoda u domaće knjižare, pored autora će o iskustvu ratnog novinara u Sarajevu pod opsadom govoriti i Arijana Saračević Helać, a dijelove knjige će govoriti glumac Mirsad Tuka.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *