Najnovija rješenja za jednostavniji i brži pristup podacima!

Microsoft & QSSQSS je šestu godinu za redom održao Enterprise Day 2009 u sarajevskom hotelu „Europa” na kojem je prisustvovalo više stotina managera i profesionalaca iz oblasti ICT-ija.

Učesnicima je ponuđeno niz zanimljivih prezentacija o najnovijim rješenjima koja omogućavaju jednostavniji i brži pristup podacima, sigurno poslovanje i niže troškove.

Gosti govornici su bili stručnjaci iz priznatih svjetskih kompanija Cisco, IBM, Microsoft, Symatec i Vmware koji su predstavili novosti iz IT oblasti u ovoj godini, a konsultant priznate analitičke kuće IDC Adriatics je ponudio i dodatne informacije o pomoći informacione tehnologije u vrijeme ekonomske krize.

Tokom konferencije za novinare, koja je također upriličena u sklopu ovog događaja, Isan Selimović, predsjednik Uprave QSS-a je najavio novu uslugu ove kompanije – Microsoft Exchange Hosting – vodeće rješenje za poslovnu komunikaciju i kolaboraciju u svijetu.

“U protekloj godini došlo je do značajnog rasta usluga u cjelokupnom portfoliu naše kompanije, a to je i jedan od rijetkih segmenata u IT industriji kojem se predviđa rast u 2009. godini. Sve više kompanija se okreće outsourcing-u određenih usluga, što im omogućava da uštede značajna sredstva koja bi inače morali investirati. Sa jednim od najmodernijih data centara u Bosni i Hercegovini, QSS je kompanija koja zasigurno može zadovoljiti potrebe kupaca za hosting-om poslovnih aplikacija na bh. IT tržištu. Microsoft kao vodeći provajder poslovnih platformi i naš prvi poslovni partner je logičan izbor za ovu našu uslugu.”, naglasio je Selimović.

Činjenica da je QSS, kao jedna od vodećih IT firmi u BiH, u svoju bogatu ponudu proizvoda i usluga uključila i naprednu komunikacijsku platformu poput Microsoft Hosted Exchage dodatno potvrđuje stratešku orijentaciju QSS-a ka transformaciji ponude naprednih softverskih usluga iz klijentskih serverskih sala, dostupnih ograničenom krugu korisnika, prema univerzalnim i ekonomičnim IT uslugama dostupnim svim zainteresovanim.

“Pored toga, ovo govori i u prilog činjenici da domaće IT tržište, uprkos globalnoj svjetskoj krizi, bilježi rast na polju IT usluga, te je očigledno da domaći korisnici prepoznaju prednosti koje ima napredna komunikacijko-kolaboracijska rješenja, nasuprot pukoj, tradicionalnoj elektronskoj pošti, donose u poslovanju.”, riječi su Mirada Maglića, predstavnika Microsoft BiH.

Boris Žitnik, direktor IDC Adriatics, je prezentirao preliminarne podatke IDC studije o IT tržištu u BiH za 2008. godinu i naglasio da je segment usluga u IT sektoru jedan od rijetkih koji je u protekloj godini zabilježio značajan rast. U odnosu na 2007. godinu ovaj rast je iznosio 21,5% u američkim dolarima, odnosno 13,6% ako ga posmatramo u konvertibilnim markama.

Microsoft Exchange je puno više od običnog maila. Danas sve više uposlenika radno vrijeme provodi van ureda, radi od kuće ili posjećuje klijente, a pored toga imaju potrebu da konstantno odgovaraju na upite kupaca i komuniciraju s njima, za šta je Microsoft Exchange Hosting idealno rješenje. QSS je, svjestan potreba svojih klijenata, ponudio pravu uslugu – Microsoft Exchange Hosting, koja im omogućava:
• Profitiranje korištenjem naprednih komunikacijskih aktivnosti (e-mail, kalendar, podsjetnici, zadaci i sl.)
• Pristup svojim informacijama sa bilo kojeg uređaja (Outlook Mobile Access, Active Sync i Direct Push) i bilo kojeg mjesta uz pomoć Outlook Web Access-a i RPC over HTTP pristupa.

QSS je osnovan 1997. godine od kada bilježi kontinuirani rast i razvoj, te je sada jedna od najpriznatijih IT kuća u BiH. Firma je partner vodećim IT kompanijama kao što su: Microsoft, IBM, Oracle i Symantec. Svoje poslove je organizovao u 4 različita polja: QSS rješenja (QSS Business Process Manager, QSS CMS, QSS SMS Value Added Service Server, QSS Orderman server); QSS usluge (među kojima su poslovni web hosting, razvoj web rješenja, secure email i ostale usluge); Security (analiza sigurnosti kompanije, forenzička analiza, virus check), Prodaja (prodaja IT rješenja vodećih svjetskih IT kompanija kojima je QSS partner). Sve aktivnosti u QSS-u su podređene kvalitetu proizvoda, usluga i kvalitetu odnosa sa komitentima. Kvalitet se tako uvukao i sve pore kompanije i postao žila kucavica našeg postojanja. Mi smo svjesni kada odstupimo od kvaliteta da prestaje osnovni smisao postojanja naše firme

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *