Najskuplji hoteli u Moskvi

Moskva, RusijaPrema istraživanju koje je sprovela međunarodna turistička kompanija “Hogg Robinson Group”, već petu godinu za redom hoteli u Moskvi su označeni kao najskuplji na svijetu.

Pokazalo se da se cijena noćenja u Rusiji kreće oko 250 eura. Cijene noćenja u Moskvi su više za oko 50 eura u odnosu na drugi najskuplji grad na svijetu – Abu Dabi.

U vremenu recesije, naročito 2009. godine, cijene noćenja uglavnom su pale u većini gradova svijeta ali ne i u Abu Dabiju gdje su skočile za, u prosjeku, 40 eura.

Cijene su više i u Ženevi, u prosjeku za osam eura i Vašingtonu za 10 eura. Njujork je treći najskuplji grad u svijetu po hotelskim cijenama iako su tamošnje cijene pale u prosijeku za 23 posto, pa sada iznose oko 318 dolara.

Sobe u Londonu nisu među najskupljima na svijetu. Prijestonica Velike Britanije se nalazi na 29. mjestu, pošto su cijene pale za pet psoto i sada noćenje, u prosjeku, košta 151 funtu. U ostalim britanskim gradovima cijene noćenja su 117 funti, ali u nekim gradovima, poput Belfasta, nisu veće od 80 funti.

Istraživanje je pokazalo da je recesija uticala na uslužnu djelatnost. Međutim, već se vide znaci oporavka pogotovo u gradovima gdje je ekonomija jaka i gdje postoji velika potražnja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *