Najtrofejniji bh. sportisti pred deložacijom

Sjedeća odbojka BiHSavez sjedeće odbojke BiH je prije par dana dobio dokument u kojem im se najavljuje deložacija iz prostorija u kojima započinju svi uspjesi koje postižu posljednjih godina na svjetskoj sceni.

Prostorije su inače, prema presudi Suda BiH vlasništvo “Službe za zajedničke poslove institucija BiH”, koja je vlasnik zgrade u sarajevskoj ulici Danijela Ozme, dok je Savez sjedeće odbojke BiH, prema njihovim navodima bespravni korisnik prostorija (mala soba tri sa tri) u toj zgradi, te im je naloženo da se isele u roku od 7 dana.

I tako “Službi za zajedničke poslove BiH” gori da vrati nazad sobičak od 10-tak kvadrata samo 15 dana pred Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, gdje naši odbojkaši brane, naravno, sami naslov.

Savez sjedeće odbojke BiH prostoriju koristi već 15 godina, a dobili su ga na korištenje od Saveza RVI. Kako kažu nikad nisu bili obavješteni o bespravnosti korištenja prostorija dok je sam zahtjev za deložaciju došao izuzetno kasno i u poptuno nezgodnom trenutku kada umjesto na sportske rezultate moraju razmišljati o imovini “Službe za zajedničke poslove BiH”.

Tim povodom se oglasio i Emir Hadžihafizbegović, glumac/ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, shvativši situaciju sramotnom i obećavši kako će do kraja mjeseca, odnosno po povratku sa Evropskog prvenstva, Savez sjedeće odbojke BiH dobiti bolje i veće prostorije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *