Naša budućnost čeka da bude zamijenjena drugom

Pogledajte prvi Billainov kratki film iz trilogije eksperimentalnih sound design filmova ASSEMBLY

Adis Kutkut Billain

Sarajevski muzički producent Adis Kutkut Billain, objavio je danas prvi film iz trilogije eksperimentalnih sound design filmova pod nazivom ASSEMBLY. Ovaj film je prvi dio trilogije, koji pokazuje njegovo umijeće u kreiranju dizajna zvuka i kompleksne estetike sa fusnotom koja se reflektuje na prirodu umjetne inteligencije i sudbonosni moment singularnosti, koji trebamo primijetiti kao rezultata našeg zamaha u budućnost u beskrajno kompleksnoj tehnologiji.

‘Ako uzmete u obzir Mooreov zakon, korporativne strukture, prenaseljenost i potrošačko stanje; kontradiktorne perfekcije naše vlastite perfekcije mogu početi okrenuti naše prednje mozgove u nerješiva tamna mjesta gdje Pinokio iz dječje bajke i David iz Kubrickovog finalnog djela Al su, svaki na svoj način, prošli pakao. Neki prikazuju kraj kao u bajci za djecu, dok drugi se opredjeljuju za blokbaster avanture koje donose prihod. Ljubav čovječanstva prema iluzijama i obmani stavlja pravo pitanje pod tepih – pitanja čiji odgovori se uvijek stavljaju kao Avant-garde i savremeno odlaganje u kojima ljudska priroda voli da učestvuje. Naša budućnost čeka da bude zamijenjena drugom daleko superiornijom vrstom, koju će izjesti progres kroz igru sa vještačkom vatrom.’, poručuje Billain.

Scott Fisher, komunikacijski menadžer Firme Image Line koja je stvorila FL Studio – program za muzičku produkciju, u kojem je Billain producirao zvuk za svoj kratki film, o Billainu kaže: ‘Sve što Billain radi je jedinstveno, njegov dizajn zvuka u videu je epskih razmjera, jako nam se svidjelo kada od obične jednostavne scene uvijanja šarafa stvori prijeteću atmosferu nadolazeće tenzije i radnje. Svakako, ovo je tačno vrsta rada u našem Fl Studiju kakvom smo nadali da ćemo ostvariti. Njegov nelinearni pristup workflowu FL studija istinski se isprepleo sa metodama kojim ovakvi video filmovi nastaju. Čim smo vidjeli video In the studio with Billain na Youtubeu, to je bilo to. Billain ima intenzitet i pozornost na detalje u svom poslu da zaista impresionira naš tim ovdje u Image-Line firmi. Ono što je također jasno jeste da je on na svom jedinstvenom putu i drago nam je, odnosno uzbuđeni smo, da ga slijedimo tim putem.’

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *