Naši glumci u slovenskom filmu

Šest poznatih bosanskohercegovačkih glumaca: Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Jasna Diklić i Miodrag Miki Trifunov će igrati u dugometražnom igranom filmu “Shangai Gypsy”, slovenskog scenariste i reditelja Marka Naberšnika.

Senad Bašić
Senad Bašić
Posredstvom kasting agencije “Zona” iz Sarajeva, pored bosanskohercegovačkih glumaca, uloge u ovom filmu će tumačiti i poznati hrvatski glumac Goran Navojec, njemačko-turska glumica Asli Bayram, ovdašnjoj publici poznata po filmu “Sevdah za Karima” i “Body Complete”, čije je snimanje nedavno okončano u Sarajevu, te makedonski glumac Visar Vishka, koji će igrati i glavnu ulogu u ostvarenju slovenskog reditelja.

Film je okupio brojnu regionalnu glumačku ekipu u kojoj će se naći i Bojan Emeršič, Marjuta Slamič, Vlado Novak, Senko Velinov, Vojislav Voja Brajović. Direktor fotografije je Miloš Srdić, kompozitor Saša Lošić, scenograf Miha Ferkov, a kostimograf Nataša Rogelj.

“Shangai Gypsy” je ljubavna priča nastala na osnovu romana Ferija Lainščeka. Glavni protagonisti su članovi romske porodice Mirga. Priču o četiri generacije pripovijeda središnji lik filma Lutvija Belmondo Mirga (Visar Vishka). Ovaj film je priča o vječnoj čežnji za srećom, to je priča o ljubavi i porodičnim vezama. Priča je smještena u vrijeme pada Jugoslavije, u vrijeme kada su mnogi ljudi zaboravili da ljepota života zapravo leži u malim stvarima.

Snimanje filma počinje 1. jula 2011. godine, u Murskoj Soboti i njenoj okolini gdje je za specijalno potrebe snimanja izgrađeno romsko naselje. Producent filma je Franci Zajc i njegova kompanija “Arsmedia”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *