Naši susjedi – Jevreji

U prostorijama OŠ „Pofalići“ održana je promocija projekta “Naši susjedi – Jevreji”, koji ima za cilj upoznavanje kulture i civilizacijskih tekovina jevrejskog naroda.

Sarajevska sinagoga

Za ovaj projekt korištena su teorijska istraživanja, ali i terenska ispitivanja konsultujući dostupnu literaturu značajnu za ovu temu. Učenici su posjetili i institucije koje su relevantne za istraživanje.Također su obavili niz intervjua i razgovora sa predstavnicima jevrejske zajednice. Projekat je imao svoj Dokumentaristički dio, Izložbeni dio, zatim Power Point prezentaciju, Kratki film iz naše regije.

Realizatori projekta bili su učenici osmog razreda devetogodišnje osnovne škole: Sara Koštrebić, Edin Mutapčić, Saleha Redžepi, Minela Šabanija, Aid Hodžić, Ajdin Mujezin, Nedim Mutapčić, Amina Čota, Sumeja Kapo, Lejla Kadić, Elma Karišik, Merisa Šaćirović, Ilda Čuljević, Ajla Zimić. Promociji su prisustvovali predstavnici ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo, predstavnica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, roditelji, učenici, menadžment škole i drugi uposlenici.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *