Nastavak uređenja Park šume Mojmilo

Park šuma MojmiloOpćina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Kantonalnim šumarskim preduzećem “Sarajevo šume” nastavlja uređenje Park šume Mojmilo, a u toku je vegetacijsko uređenje i izgradnja trim staze.

Prema sporazumu biće izvršeno ograđivanje 800 metara sa bodljikavom žicom i čiščenje 2,79 hektara lokacije, zatim izgradnja trim staze u dužini 935 m, izgradnja 20 stanica za vježbu, dislokacija armirano betonskih stubova za potrebe novog igrališta i izgradnja 20 drvenih klupi.

Ovim projektom Park šume Mojmilo dobija pored edukativne i hortikulturne zonu za rekreaciju čim se se postiće novi urbani kvalitet i stvara mogućnost razvijanja sportskih aktivnosti na padinama brda Mojmilo.

“Naravno treba voditi računa da Prak šume Mojmilo ostane prvenstveno zelena oaza. Na padinama brda Mojmilo do sada je urađen arboretum, šetalište, amfiteatar u prirodi i eko-kuća.”, rekla je Hazima Pecirep pomoćnik načelnika službe za integrisani lokalni razvoj Općine Novi Grad Sarajevo.

Finansijeri projekta su Općine Novi Grad Sarajevo, Gradska uprava i KŠP “Sarajevo šume” u iznosu od 112.441 KM . Općina Novi Grad se trudi da djeci i roditeljima, kroz projekte, ovekve naravi, pruži uvjete za odmor, rekreaciju i mogućnost uživanja i bavljenja djece zimskim sportovima, a da pri tom ne moraju napuštati “svoje dvorište”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

2 Odgovori na “Nastavak uređenja Park šume Mojmilo”

 1. a kako se tamo dolazi. Ima znak ali je zbunjujuci. Da lis e skrece na onaj neasfaltirani put uz neku ogradu ili na asfaltirani ali sa oznakom \slijepa ulica\

 2. Svaka cast za ovaj projekat i zastitu zelenila.
  Naravno ovo otvara rijesenje mnogih pitanja djece i omladine
  Ovim putem pohvaljujem gospodinu Damiru Hadzicu za projekat dodjele stanova socijalno ugrozenim
  Za svaku pohvalu svi trebaju da se ugledaju na ovog mladog covjeka sta je napravio za opstinu Novi Grad
  Od srca hvala
  Sa postovanjem MMusic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *