Ne razmišljam o budućnosti dok ne završim sezonu

Vlada VukoičićSvojim je dolaskom za kormilo KK Bosna ASA BH Telecom Vlada Vukoičić od sarajevske ekipe napravio respektabilan sastav u regionu i prvog favorita za naslov prvaka BiH.

Srbijanskog stručnjaka, međutim, sada traže drugi klubovi. Kako je SportSport.ba već javio, srbijanska ekipa Swisslion Takovo izrazila je želju da od naredne sezone na klupi vidi upravo Vukoičića, kojeg ugovor sa Bosnom veže do kraja ove sezone. Trener Studenata u razgovoru za naš portal potvrdio je ovu informaciju.

„Znam da postoji interes drugih klubova, ali u ovom trenutku ne bih navodio o kojim se to ekipama radi, jer mislim da za tim nema nikakve potrebe. Također, ne želim ni da razmišljam o tim ponudama jer nije gotova sezona, a pred nama je polufinalna serija sa Sloboda Ditom i to je jedino na šta sam koncentrisan”, rekao je Vukoičić.

U upravi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine izuzetno su zadovljni radom srbijanskog stručnjaka, a u više navrata je istaknuto kako žele produžiti saradnju sa Vukoičićem i u narednom periodu.

„Tokom sezone sam u više navrata dobivao signale da bi se trebalo razgovarati o produženju ugovora. Međutim, treba posao privesti kraju, odnosno zaključiti sezonu, pa tek onda sjesti i dogovoriti se šta i kako dalje. Da bi se počeli praviti neki ozbiljniji planovi za narednu sezonu, potrebno je prvo zaključiti ovu”, dodao je Vukoičić.

Vlada Vukoičić u Bosnu je stigao u novembru 2008. godine, naslijedivši na klupi Alena Abaza, a u karijeri je vodio još i ekipe FMP-a, Hemofarma i Oostendea.

piše: M. Dautbegović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.