Ne slažem se

Pismo koje je Darjan Bilić kao pojedinac, građanin danas poslao predsjedavajućoj skupštine Kantona Sarajevo

Reci NE!
Reci NE!

Obraćam se Vama kao predsjednici skupštine Kantona Sarajevo, činim to kao pojedinac, kao građanin,. Kao neko ko puni budžet Kantona Sarajevo, obraćam se Vama kao onima koji žive od tog budžeta još i uz to slobodno mogu reći da se ne ponašate kao domaćini kao ljudi koji imaju viziju , cilj te plan i program rada, a svakako govorim Vam u množini jer se obraćam i samim poslanicima u skupštini.

Dragi moji poslanici, odnosno gospođe i gospodo narodni i građanski poslanici u skupštini Kantona Sarajevo ne slažem se sa odlukom da se iz budžeta Kantona Sarajevo, ali i iz budžeta opština ili drugih upravnih jedinica finansiraju osobe optužene za ratni zločin. U moje ime niko nije činio ratne zločine, niko nije silovao, krao, palio, otimao, tukao, zlostavljao i ubijao. Samim tim ne želim da moj novac ide u bilo kakve svrhe koje mogu imati direktnu ili indirektnu vezu sa osobama koje su optužene za ratni zločin.

Ja kao pojedinac ne želim da me se izjednači sa zločincima, ne želim da budem kao oni neki koji odvajaju novac za Radovana Karadžića i njemu slične zločince, moj otac se borio u Armiji BiH, borio se časno i za časne stvari koje ste Vi gospodo i gospođe unovčili. Zaista ne želim da partipiciram ili da Vam prevedem, ne želim da učestvujem u političkim igrama i u prikrivanju bilo čega, svi oni koji su na bilo koji način činili zločine za svoje postupke trebaju da odgovaraju. U interesu je to male djece ali i nas starijih, ovolike godine po okončanju agresije još uvijek politika želi da bude na strani kriminala i zločina.

Da, dragi moji nekad smo se borili protiv fašizma u jednom od pojavnih oblika , a danas vidimo da zauzeo nas je jedan drugi oblik fašizma za koji mi kao laici mislimo da je bezopasan….. nije dragi moji, on na komandu iz stranaka koje su glasale za odluku da se iz budžeta finansiraju optuženici može za čas bljesnuti i opet nam svima pokazati svoju snagu i pravo lice. Kao poslanici niste imali snage da se suočite sa ratnim profiterima, sa zločincima i silnom količinom nepravde, sada političkom odlukom ovom siromašnom narodu zamazujete oči.

Ukoliko se na sudu nadležnom utvrrdi da su osobe iz Hadžića nevine, tada im pomozite pravno ili na bilo koji drugi način da odbrane svoj ugled i čast, no sve dok su ta lica u pritvoru i pod optužnicom ja kao pojedinac ne želim da moj novac koji uplaćujem u kantonalni budžet ide u svrhe koje sam gore naveo.

Mogao bih sada iskoristiti priliku pa Vam reći da imamo previše uposlenika u Grasu, Vodovodu i ostalim javnim preduzećima, da ta preduzeća ne rade kako treba, da služe samo za smirivanje socijalne situacije i za koalicione igre i igrice a da su taoci građani i građanke Kantona Sarajevo svakako ću to učiniti drugom prilikom. Sada ću samo još reći da je gospodin Abid Jusić najodgovornija osoba uz svakako Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića što je Sarajevo najzagađeniji grad u Europi, ali čekajte ovo je tek početak smoga i čega sve ne u sarajevskom zraku. Imati ću prilike i o tome Vam pisati !

S poštovanjem,
Građanin Bilić Darijan

Vezano: Poštovana gospodo Tanoviću i Kojoviću

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *