Neka ostane među nama

scena iz filma Neka ostane među nama, Rajka GrlićaFilm Rajka Grlića, urađen po scenariju samog reditelja Grlića i književnika Ante Tomića je označen kao kontraverzan i najavljen je krilaticom: “Pogledajte prije nego prevarite voljenu osobu”.

Neka ostane medju nama je zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. O nečemu što se događa u boljim obiteljima i uglavnom pristojno prešujuće, ali nije zbog toga manje bolno.x

Upoznajemo dva brata, njihove supruge, ljubavnice i djecu koja pouzdano ne znaju tko im je otac. Sve se ovdje izmiješalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada zapravo ne gasne i užasnim posljedicama koje možete izazvati ako se, makar i slučajno, nađete u tuđem krevetu.

Glavne uloge u filmu “Neka ostane medju nama” tumače Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinković i Nataša Dorčić.

scena iz filma Neka ostane među nama, Rajka GrlićaReditelj filma Rajko Grlić je povodom objave svog novog uratka izjavio: “Danas se u sociološkoj literaturi može naići na tvrdnju da je bračna prevara, ljubavna avantura ili kako god to zvali, jedini preostali oblik pobune koji je pojedincu preostao protiv predvidljivosti života. Naš je život omeđio poslodavac, obitelj, crkva, država, mediji i novac. I tu ništa ne možemo promijeniti, vrijednosti su duboko usađene i ne klimaju se. Jedino što se još da mijenjati je osoba s kojom dijelimo postelju. Današnji su preljubnici tako zamijenili jučerašnje revolucionare, pobunjenike, vizionare, hajduke. Uzbuđenje pobune, slast kršenja pravila i opasnost odlaska u nepoznato, tvrde sociolozi, svedena je na avanturu zvanu preljub.

S druge strane psihijatri nas desetljećima uvjeravaju da duboko u korijenu svake potrebe da se iskoči iz ustajale svakodnevice, dakle u prarazlogu svake “kreacije” i “pobune”, leži snažan, teško dokučiv i još teže predvidljiv “seksualni nagon”.Ja sam, kao i manje vise svatko od nas čuo bezbroj priča o avanturama, preljubima i nevjerojatnim duplim životima. I uvijek sam, to moram priznati, iskazivao neskriveno divljenje prema fascinantnim energijama i količinama mašte koje su neke osobe u to ulagale. Bili su to “pobunjenički” i “kreativni” vrhunci njihovih života.Spojem ove tri premise dolazimo do mog osobnog razloga za pravljenje ovog filma. U godinama sam kad se valja vratiti tamo gdje sam i počeo pričati filmske priče: na ulice, u stanove i krevete Zagreba.”

Sarajevska publika može pogledati film u kinu Meeting Point u terminu od 21 sat.

>> više o filmu Neka ostane među nama

Aktuelni repertoar sarajevskih kina

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *