Nekad je tu bio Dubrovnik

Cinema City, Sarajevo, BiHNa mjestu nekadašnjeg kina Dubrovnik izniklo je prvo sarajevsko multiplex kino – Cinema City, na kojem je firma Forum d.d. intenzivno radila protekle tri godine.

Multiplex, pod zaštićenim imenom i logom Cinema City, investicija je vrijedna preko 8 000 000 KM, a urađena je isključivo sredstvima kompanije Forum d.d. koja na ovaj način želi kreirati potpuno neovisno novo kinoprikazivačko tržište sa uslugama na razini najviših svjetskih standarda. Na ovaj način Cinema City će omogućiti da ljubitelji filma u Sarajevu u vrhunskom okruženju uživaju u najnovijim svjetskim hitovima kad i ostatak gledatelja širom Evrope i svijeta.

Cinema City na svojih 2500 kvadratnih metara korisnog prostora ima pet savremeno opremljenih kino dvorana sa preko 730 amfiteatarski raspoređenih mjesta sa kvalitetnim filmskim foteljama, wall to wall ekranima najnovije generacije, modernim dolby digital zvučnim sistemom te sjedištima za zaljubljene. Kompletan objekat je prilagođen osobama sa posebnim potrebama sa posebnim mjestima u dvoranama, posebnim toaletom, a uskoro i liftom koji povezuje objekat.

Cinema city donosi ljubiteljima sedme umjetnosti u glavnom gradu BiH 5 do 7 filmskih naslova u dnevnom programu, 2 nova filmska naslova sedmično, najmanje 15 projekcija dnevno te preko 120 premijera vrhunskih filmskih naslova godišnje. Tu je poseban program vikend dječijih matineja u okviru kojeg će se prikazivati najnoviji naslovi iz svjetske produkcije dječijeg i porodičnog filma.

Otvaranjem multiplex-a, filmovi BH produkcije i produkcija iz regiona dobit će puni tretman, nezavisni evropski i svijetski film će se prikazivati u posebnim filmskim programima, a u dobroj mjeri će biti zastupljeni dokumentarni film i uradci mladih i neafirmisanih autora.

U foajeu kina nalazi se čak 8 prodajnih mjesta za ulaznice. Ubrzo nakon otvorenja biće uvedena rezervacija ulaznica putem oficijelne web stranice multiplexa, a vremenom će se uvoditi i nove usluge zajedno sa projektom digitalnih 3D projekcija koje bi trebale biti operativne do kraja ove godine.

Cijeli objekat je digitalizovan tako da će svi posjetitelji u svakom trenutnu moći pronaći informacije oko projekcija, usluga i ostalih posebnih akcija u multiplex-u.

Cinema City je otvorio i niz novih radnih mjesta za mlade i talentovane kadrove školovane u BiH.

Enes Cviko, direktor Foruma d.d., rekao je na konferenciji za medije da ove godine, usljed kasnijeg otvaranja i operatibilnosti multiplexa, neće biti suradnje između SFF-a i Cinema City-a.

Zvanično otvorenje kina predviđeno je za 6. avgust u 20:00h, a ulaznice će se prodavati po cijenama od 4, 6 i 7 KM.

Radio Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *