Nema minute šutnje za Srebrenicu u finalu Svjetskog prvenstva

FIFA, za dobro igreNa finalnoj utakmici Svjetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi, 11. jula, neće biti upriličena minuta šutnje za žrtve genocida u Srebrenici, stoji u FIFA-inom odgovoru na zahtjev Društva za ugrožene narode International da uoči završne utakmice 11. jula bude upriličena minuta šutnje.

Na genocid u Srebrenici podsjeća se s tugom i bolom širom svijeta, posebno u Evropi, gdje je 11. juli proglašen Danom komemoracije za žrtve Srebrenice. Nažalost, taj dan koincidira s hapšenjem i izricanjem kazne na doživotnu robiju Nelsona Mandele i njegovih suboraca prije 50 godina. Kako možete i pretpostaviti, taj dan ima veliki značaj za cijeli afrički kontinent, a posebno za Južnu Afriku. Zato se nadamo da ćete imati razumijevanja za to da nijedan od tih užasnih događaja neće biti posebno istaknut u Južnoj Africi na završnoj utakmici Svjetskog fudbalskog prvenstva, kaže se u odgovoru FIFA-e.

Iz FIFA-e su povodom 11. jula, Dana obilježavanja srebreničkog genocida, iskazali svoje duboko žaljenje zbog žrtava zločina u Srebrenici i uputili saučešće njihovim porodicama i građanima BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *