Nema para za svjetsko prvenstvo?

Odlazak skijaških reprezentacija Bosne i Hercegovine na svjetsko prvenstvu u alpskom skijanju u Val d'Isereu (od 3. do 15. februara) i skijaškom trčanju u Liberecu (od 16. februara do 1. marta) doveden je u pitanje zbog nedostatka novca.

Ski-savez BiH odredio je reprezentaciju za učešće na SP-u u alpskom skijanju, a u Francusku bi trebalo da putuju Žana Novaković, Maja Klepić, Marko Rudić i Slaven Bađura te treneri Malius Joza i Igor Sljuka. Planirano je da bh. ekipa u Francusku otputuje 7. februara jer se takmičenja u tehničkim disciplinama održavaju u drugom dijelu SP-a.

Kada je u pitanju svjetsko prvenstvo u ski-trčanju, Ski-savez BiH planira na SP poslati sljedeću ekipu: Njegoš Perišić, Mlađen Starčević, Velibor Lizdek, Mladen Plakalović i Tanja Karišik te trener Dragan Jeftović. Planirano je da bh. ekipa otputuje 22. februara i učestvuje u trkama koje su na programu u drugom dijelu SP-a.

Za odlazak bh. skijaša u Francusku i Češku potrebno je oko 13.000 eura. Ski-savez BiH je, po riječima generalnog sekretara Zlatka Hrnjića, od predsjednice Smučarskog saveza RS-a Mire Kablar dobio obećanje da će taj savez uplatiti novčana sredstva koja su dogovorena na Skupštini Ski-saveza BiH. Ali Hrnjić kaže da je uplaćeno svega 4.000 KM. Ovo su ujedno i prva sredstva Smučarskog saveza RS-a koja su uplaćena u Ski-savez BiH. Izvjesno je da će Ski-savez BiH održati sjednicu Izvršnog odbora 7. februara i donijeti konačnu odluku o učešću reprezentacije BiH na svjetskim prvenstvima, izjavio je Hrnjić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *