Nemar odgovornih se nastavlja

Radikalni korak bi trebalo da bude poticaj odgovornim za ovu situaciju, da probleme dugovanja javnih preduzeća hitno riješe.

Elvedin Grabovica

JP Elektroprivreda d.d.-Sarajevo obavještava javnost da će u četvrtak, 29. augusta 2013. godine, zbog neizmirenih dugovanja obustaviti isporuku električne energije KJKP ‘GRAS’ Sarajevo, kojom će biti obuhvaćena i mreža za napajanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja. U četvrtak, 29. augusta 2013. godine će biti obustavljena i isporuka električne energije za upravnu zgradu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

‘Menadžment JP EPBiH neće dozvoliti da zbog neodgovornosti, nestručnosti i nemara resornih kantonalnih ministarstava i uprava drugih kompanija, bude dovedeno u pitanje poslovanje JP EPBiH. Ukoliko se nemar odgovornih za ovakvu situaciju nastavi, JP EPBiH će zbog drugih, također biti kompanija s problemom u poslovanju. S obzirom na to da će obustava isporuke električne energije biće izvršena u još uvijek aktuelnoj sezoni godišnjih odmora i školskih raspusta, ovaj radikalni korak bi trebalo da bude poticaj odgovornim za ovu situaciju, da probleme dugovanja javnih preduzeća hitno riješe.’, kaže Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo, u obrazloženju odluke o obustavi isporuke električne energije.

Zgrada Elektroprivrede u Sarajevu

Obustava isporuke električne energije će biti izvršena zbog neizmirenih dugovanja koja iznose:
– KJKP ‘GRAS’ Sarajevo – 3,3 miliona KM (period maj 2012. – juli 2013.);
– KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo – 6,6 miliona KM (period decembar 2012. – juli 2013.).

Ukoliko KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u roku 7 (sedam) dana ne riješi problem dugovanja prema JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo, obustava isporuke biće izvršena i za pumpne stanice, što može dovesti do reduciranja u snabdijevanju.

U utorak, 27. augusta 2013. godine, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, obustaviće isporuku električne energije kupcima:
– KJKP ZOI 84 Olimpijski centar
– JU Studentski centar Sarajevo
– Tehnički remontni zavod Hadžići d.d.
– Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo

U srijedu, 28. augusta 2013. godine, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, obustaviće isporuku električne energije kupcima:
– ZRAK d.d. Sarajevo
– Hidrogradnja d.d. Sarajevo
– PRETIS d.d. Vogošća, Sarajevo
– UNIS PRETIS d.o.o.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *