Neplodna tla Sandre Vitaljić

Modul memorije 2010Pejzaži na fotografijama Sandre Vitaljić obilježeni su povijesnim događajima i ljudskim iskustvom.

Mjesta odabrana za fotografiranje nisu samo lijepi krajolici, već mjesta koja su zbog svog povijesnog konteksta dobila snažnu simboliku i na ovaj ili onaj način kreirala nacionalni identitet.

Šume, polja ili rijeke, dio su narodnih bajki i mitova, no postali su i dio političke retorike i davali legitimitet sustavima i ideologijama. Značenje mnogim događajima mijenja se u promijenjenim okolnostima, bez obzira što je mjesto, čak i uz ljudsku intervenciju, obično isto, golo, slično mjestima na kojima se ništa važno nije dogodilo.

Sandra Vitaljić rođena je u Puli 1972. godine. Magistrirala je fotografiju na Akademiji za film i TV u Pragu, Češka, a na istom fakultetu apsolvirala je doktorski studij iz povijesti i teorije fotografije.

Zaposlena je kao izvanredni profesor na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, pročelnica Katedre za fotografiju. Članica je ULUPUH i HDLU. Njeni radovi nalaze se u stalnom postavu Moderne galerije u Zagrebu i zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Dobitnica je stipendije ArtsLink (1997.) u Ansel Adams Center for Photography, San Francisco,CA i Fulbright (2006-7.) u Rochester Institute of Technology, Rochester, NY.

Vrijeme: od 7. do 12. aprila 2010
Mjesto: Hanikah, Sarači 49 (preko puta Begove džamije), Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *