Nepoznati biseri francuske i flamanske klavirske muzike

Peter Vanhove & Jan Vande WegheU okviru festivala Sarajevska zima u Bošnjačkom institutu će 17. februara od 19 sati nastupiti nepoznati biseri francuske i flamanske klavirske muzike.

Peter Vanhove je studirao i magistrirao na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu, Leuven Lemmensinstituutu i Konzervatoriju Maastricht. Dobitnik je nagrade na takmičenju Axion Classics, organizovanog od strane belgijske banke Dexia. Godine 1997. bio je prvoplasirani finalist na “Concorso Pianistici europeiâ” u Ostuni (Italija), gdje je žirijem predsjedavao Lazar Berman. Iste godine je osvojio i prvu nagradu na “Concorso Internazionale per giovani interpretiâ” u Švicarskom gradu Roveredo. Dobitnik je i specijalne nagrade “Brahmsâ” na “Concorso Internazionale Citta\’ di Lodiâ” (Italija). Izdao je dva CD -a i nastupao na brojnim festivalima.

Jan Wande Weghe je studirao na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu, Leuven Lemmensinstituutu i Hochschule der Künste u Berlinu. Također je pohađao i brojne stručne kurseve kod György Seböka, Petera Feuchtwangera i Irwina Gagea. Nastupao je na međunarodnim festivalima širom Evrope. Svirao je kao pratnja muzičarima iz čitavog svijeta. Dobitnik je brojnih nagrada, a neke od njih su “Nagrada Festivalaâ” Flanders Festivala i nagrada “Maurice Lefrancâ”. Predaje na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu. Snimao za Belgijski RTV i pojavljuje se kao solista ili pratnja na mnogim CD-ovima.

Peter Vanhove – klavir
Jan Vande Weghe – klavir
(Belgija)

Vrijeme: 17. februar 2010 @ 19h
Mjesto: Bošnjački institut, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *