(Ne)udobnost anonimnosti u Mediacentru

anonimnostMediacentar Sarajevo organizuje javnu debatu pod nazivom “(Ne)udobnost anonimnosti”, gdje će se govoriti na teme manjina, identiteta, anonimnosti i novih medija.

Primanje i plasiranje informacija u javnost, učešće u diskusijama, organizovanje akcija je, čini se, sa Internetom je postalo lakše no ikada. Kada je riječ o ‘marginalizovanim’ grupama i tabu temama u društvu, značaj novih medija – posebice Interneta – postaje još veći, prvenstveno zahvaljujući anonimnosti i osjećaju bezbjednosti koju pružaju Internet medijske forme. No, da li upravo anonimnost predstavlja i najveću slabost novih medija, omogućavajući svakome da kaže svoje mišljenje, ali i da istovremeno ostane skriven/a iza ‘nick name’-a?

O potencijalima novih medija (ili nedostatku istih) za promicanje marginalizovanih društvenih grupa i tema u javni prostor; prednostima i manama ‘anonimnog web aktivizma’; o tome šta sve novi mediji podrazumijevaju i kako se mogu koristiti za promjene i transformacije, razgovaramo sa Valentinom Pelizzer, aktivisticom organizacije oneworldsee.org; Ivanom Dračo, magistricom rodnih studija Centra za interdisciplinarne studije u Sarajevu; doc. dr. Svjetlanom Nedimović, profesorkom na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju i Muharemom Bazduljem, piscom, prevoditeljem i publicistom.

Vrijeme: 3. februar 2010 @ 17:30h
Mjesto: Mediacentra, Kolodvorska 3, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *