Nezbrinuta djeca u domovima širom BiH dobijaju pomoć iz Holivuda

Nezbrinuta djeca u domovima širom BiH dobijaju pomoć iz HolivudaDanas će u Holivudu biti održan dobrotvorni koncert na kojem će “Bosana Foundation” skupiti novac za pomoć nezbrinutoj djeci u domovima širom BiH.

Koncert u Barnsdall Gallery Theatru u Los Angelesu će otvoriti poznata glumica Annette Bening, dobitnica brojnih filmskih nagrada, između ostalih, Zlatnog globusa u 2005. godini za ulogu u filmu Being. Očekuje se dolazak i njenog supruga, čuvenog glumca, režisera, scenarista i producenta Warrena Beattya, te američke glumice Marie Bello, dva puta nominirana za Zlatni globus.

Od balkanskih zvijezda dolazak su najavili hrvatski glumac u Hollywoodu Goran Višnjić, glumica Ivana Miličević, rođena u Sarajevu, te dizajnerka Ina Soltani, također porijeklom Sarajka. Na koncertu će, kako najavljuju organizatori, kao počasni gosti, nastupiti legendarni Rade Šerbedžija i odlični gitarista Miroslav Tadić.

Ovaj koncert je kulturni događaj koji će predstaviti pjesme i zvuke balkanske regije. Gosti će uživati u lepezi raznolikog balkanskog folkora, te će ova muzika odvesti publiku na putovanje kroz historiju, raznolike tradicije i kulture naše regije, najavljuju iz bosanske fondacije. Na koncertu će se predstaviti i nagrađivani ansambl inovativne muzike Alma-Nova – Jesica Pierce sa flautom i Almer Imamović sa gitarom te Zana Mesihović & Balkan Soul Orchestra.

Zainteresovni mogu donirati novac putem stranice Bosana Foundation. Troškovi koncerta su u potpunosti pokriveni donacijama sponozora tako da će sav prihod s koncerta ići za školarinu djece bez roditelja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *