Ni jedan dan bez poteza

Galerija JAVA, Sarajevo, BiHProdajna izložba “Ni jedan dan bez poteza” (Nulla dies sine linea) će biti otvorena u petak 23. aprila 2010. godine, u galeriji “Java”.

Izložba je dio istoimenog projekta koji galerija „Java” pokreće s mladim autorima/icama u trajanju od godinu dana, svjesna sve veće nužnosti angažovanja umjetnika/ica kako bi se potakla njihova kreativna produkcija i afirmacija, dok galerija ima priliku da izlaže i rastura ekskluzivne radove. Ideja se kreirala na osnovu analize postojeće ponude izložbi fotografija i plakatnog medija u Sarajevu koja je pokazala da je, ili nedovoljna, ili ne postoji. Autori/ce su u okviru ovog projekta angažovani da na mjesečnom nivou rade na zadatu temu u kontekstu fotografskog istraživanja grada Sarajeva.

Izbor tema je uslovljen imperativom da se prikaže duh Sarajeva, a ne puka deskripcija i atrakcija. Okupili smo različite autorske izraze i senzibilitete, rukopise pažljivog i studioznog mentalnog procesa, dokumentarističkog žanra, konceptualne fotografije, lirskih fotografskih eseja, …

Mjesec april je posvećen temi voda. Sarajevskoj publici će se predstaviti najrecentniji radovi Vanje Jovišić, Sabine Čudić, Vedrane Mijić, Armina Pihljaka, Davora Tomića, Dejana Vladića i drugih. Pozivamo Vas da nas posjetite i uživate u zanimljivoj postavci koja otvara ciklus izložbi koje će Vas iznenađivati iz mjeseca u mjesec u narednih godinu dana.

“Okupili smo mlade bh. istraživače/ice fotografskog medija različitog profila čije će radove sarajevska publika imati priliku pogledati do 20. maja 2010. godine.”, kažu oranizatori.

Mjesto: 23. april – 20. maj 2010
Mjesto: Galerija Java, Maršala Tita 21, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *