Nisu djecu naučili da plivaju!

Olimpijski bazen OtokaGodinu dana rada, uprava Olimpijskog bazena na sarajevskoj Otoci uprava ove ustanove ocijenila je jako uspješnim. Direktor Mujo Gec se pohvalio da su ostvarili tri zacrtana cilja.

“Našu školu plivanja završilo je 1.700 djece, a pokrenuli smo i obuku neplivača u školama. Ove aktivnosti smo realizovali u školi Ilijaš, u toku je obuka djece iz škola sa područja Novog Grada koju ćemo nastaviti i sa školama na području drugih opština. Omogućili smo i djeci sa posebnim potrebama obuku u plivanju. Drugi cilj nam je bio sportski. Kada je bazen otvoren imali smo samo jedan plivački klub. Sada smo dobili 20 klubova, formirali kantonalni i federalni plivački savez. Treći rekreativni cilj je bio da što više građana koristi bazen. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, jer je protekle godine 200.000 građana koristilo naš bazen”, kazao je jučer Gec, dodavši da im je takođe cilj da se u nastavu tjelesnog odgoja uvede još jedan čas koji bi bio predviđen za plivanje učenika. Na ove hvalospjeve direktora, reagovali su roditelji žaleći se na rad škole plivanja. Kazali su nam da njihova djeca za četiri sedmice obuke za koju su morali izdvojiti 55 KM nisu naučila plivati! Pored toga, roditelji se žale da nemaju ni potvrdu da su platili tu obuku!

Međutim Aldvin Torlaković, menadžer za sport i rekreaciju u Olimpijskom bazenu kaže da za četiri sedmice u kojima se realizuje 12 časova obuke djeca tek steknu preduslove da nauče plivati, dok u drugom ciklusu obuke zaplivaju.

“Nekom djetetu je potrebno više vremena da se oslobodi straha i zapliva, a neko to nauči vrlo brzo. Sve je individualno. Pokazatelji su da za 30 sati djeca tek dođu u fazu plivača”, rekao je Torlaković.

Prva godišnjica rada Olimpijskog bazena Otoka obilježiće se na skroman način. Tako će ove subote biti održani vaterpol turniri i plivačka takmičenja, dok će u nedjelju građani cijeli dan bazen moći besplatno koristiti. Od ponedjeljka 31. avgusta najavljen je i remont postrojenja, zbog čega će bazen biti zatvoren tri sedmice. Cijene korištenja bazena neće se mijenjati do kraja ove godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *