Noći indijskog kulinarstva i kulture

Noći indijskog kulinarstva i kulturePrva u nizu “zdravih večera”, koje će se u narednom periodu dešavati biće održana 21. i 22. maja 2010. godine, u sarajevskom restoranu Panarama (Unitic Biznis Centar, Fra Anđela Zvizdića 1).

Svrha manifestacije je promocija zdravog načina ishrane ali i različitih svjetskih kulutra, a čast da otvori serijal pripao je Indiji i njenoj bogatoj kulturi i kuhinji.

Menu za “Noći indijskog kulinarstva i kulture” će biti sljedeći.
Menu je pripremio Dr. Venkat Pulla.

Predjelo

ALOO KELE KI CHAAT
Krompir, crveni čili u prahu, prženi kumin u prahu, chaat masala, tamarinda chutney, metvica chutney, sjeckano lišće korijandara , luk, paradajz, svježe sjeme nara.

Glavno jelo

LJUTI PILEĆI MASALA KARI
Piletina, maslo, crveni čili u prahu, kurkuma, indijski orašćići, mlijeko, cimet, curry lišće, klinčići, ulje, luk, paradajz, bijeli luk, đumbir-pasta, korijander u prahu, papar u prahu, kumin, lišće korijandera.

JANJETINA VINDALOO
Janjetina bez kostiju, plus 3 mesnate kosti, biljno ulje, jabučni ocat, tamarinda, morska sol, biljno ulje, bijeli luk, svježi korijen đumbira, mljeveni kumin, mljevena gorušica, kurkuma, crvena paprika, crvena (cayenne) paprika, mljeveni sumac (po izboru), cimet (po izboru).

MJEŠANO POVRĆE KARI
Krompir, grašak, mrkva, karfiol, francuski grah, paradajz, luk, lišće korijandera, sok od limuna, ulje, morska sol, zeleni čili, crveni čili, kurkuma prah, đumbir, bijeli luk, kumin sjeme, korijandar sjeme. Poslužuje se topao sa rižom obarenom na pari.

PATLIDŽAN PARADAJZ CHUTNEY
Patlidžan sjeckani, sjeckani paradajz, zeleni čili, đumbir, bijeli luk, morska sol, suncokretovo ulje, kurkuma prah, sjemenke gorušice, jeer, bijela leća, kari lišće.

Desert

GRIZ PAYASAM SA MRKVOM
Suji / griz, mrkva (naribana), ghee, neslan maslac, mlijeko, šećer i kardamom. Garnirano s orasima i grožđicama. Poslužuje se toplo zimi, a ljeti rashlađeno.

KRASTAVAC RAITA / HLADNI PARTNER UZ LJUTI KARI
– nasjeckani krastavci, jogurt, đumbir, sol i papar. Servira se posuto paprikom u prahu.

Pića: travarica, loza, vino Blatina, vino Žilavka, i širok izbor bezalkoholnih pića.

Cijena: 50 KM po osobi (Večera i četiri pića po vašem izboru)
Rezervacija: tel: 033 296 707 (od 10 do 20 osim nedjelje) / 061 573 702 non-stop

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *