Nova godina u Las Vegasu

Prepoznatljivo lice (i kosa) sa društvenih mreža i gotovo svih sarajevskih dešavanja do polovice 2012. godine, Alma Telibečirević, već nekoliko mjeseci boravi u Sjedinjenim Američkim Državama na profesionalnom usavršavanju.

Alma u Americi
Sarajka u Americi

Godinu dana koje će provesti u Sjedinjenim Američkim Državama Alma, pored raznolikih časova, koje pohađa svakog semestra, volontiranja i putovanja na različite konferencije (PR, Umjetnost, Menadžment, Lideršip), te pohađanja raznih radionica lokalnog i federalnog interšipa za poznatije firme, pokušava sa svojim kolegama iz cijelog svijeta organizovati putovanja u slobodno vrijeme, kako bi što bolje upoznali svoje domaćine.

Amerika nije samo rad i znoj

Las Vegas u novogodišnjoj noći
Las Vegas u novogodišnjoj noći
Otkako je stigla u SAD (13. jula 2012. godine, posjetila je Bafalo, Nijagarine vodopade, Vašington, Floridu, Sijetl, zatim nekoliko destinacija u Arizoni (Flagstaff, Sedona, Tucson, Grand Canyon), te Kaliforniji (San Diego, Santa Barbara, San Francisco). Došao je red i na Nevadu: ‘Idući semestar pored tri različite vrste predavanja, koje namjeravam pohađati, već znam da ću u januaru putovati u Los Angeles, u februaru sam na Art konferenciji u New York, a mart je rezervisan za dva seminara jedan UC Davis, drugi u Atlanti.’

Nova godina u Las Vegasu

Raja iz Vegasa
Raja iz Vegasa
S kolegicom iz Etiopije i kolegom iz Makedonije Novu godinu je proslavila u Las Vegasu, koji je tek 1 sat i 15 minuta leta avionom daleko od Phoenixa u kojem trenutno obitava: ‘U Las Vegasu smo najviše obilazili hotele, posmatrali grad i sve što ga okružuje. Naprasto mi je fascinantno da su usred pustinje napravili najveći grad za zabavu, prepun ogromnih hotela, koji su ustvari reprodukcije poznatih svjetskih gradova. Baš danas smo bili na sjajnoj brodvejskoj predstavi (u hotelu New York New York postoji teatar i stalne predstave koje se igraju dva puta dnevno).

Alma u Las Vegasu
Alma u Las Vegasu
U Las Vegasu se, između ostalog, održava i veliki broj koncerata. Tako su Celin Dion i Red Hot Chilli Peppers tu svirali za Novu godinu. Čuveni ‘Circus de Soleil’ je također veoma aktualen. Za svoju predstavu, koju u Vegasu igraju pod vodom, koriste i specijalnu pozornicu: ‘Ne trebam posebno napominjati da je do karata bilo nemoguće doći. Bila sam na jednoj njihovoj predstavi prije mjesec dana u Phoenixu.’

Nebo je granica

Alma svoj raspust pored putovanja koristi i da slika. Trenutno priprema postavku izložbe ‘Simboli naslikani pijeskom vol. 2’ u Phoenixu. Pjesak je iz Floride, San Diega i indijanskog rezervata u južnoj Arizoni, a simboli Indijanaca su redizajnirani.

Pitali smo Almu šta ima u planu nakon izložbe. Rekla nam je: ‘Moji dalji planovi? Samo nebo je granica!’

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *