Novac vatrogascima Vratnika i Bjelava

Novac vatrogascima Vratnika i BjelavaGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima je prošle sedmice posjetio Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vratnikâ” i tom prilikom potpisao ugovore o finansiranju programskih aktivnosti DVD “Vratnikâ” sa Namikom Klinom i DVD “Bjelaveâ” sa Sulejmanom Vrancem.

“Danas smo potpisali ugovore kojima je Grad Sarajevo iz Budžeta osigurao po 10.000 KM za ova dva dobrovoljna vatrogasna društva čiji rad odlikuje izuzetan profesionalizam i humanizamâ”, istaknuo je gradonačelnik Behmen, te zahvalio vatrogascima na trudu i žrtvovanju svog slobodnog vremena u cilju sigurnosti naših građana od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Namik Klino je u ime DVD “Vratnikâ” zahvalio gradonačelniku i Gradu Sarajevu na kontinuiranoj finansijskoj podršci u cilju nabavke opreme, goriva i drugih neophodnih sredstava. Klino je također pozdravio Odluku Grada Sarajeva da u 2010. godini pored kontinuirane finansijske pomoći za četiri dobrovoljna vatrogasna društva: „Vratnik”, „Bjelave”, „Alipašin Most” i „Novo Sarajevo – 1934”, podrži i dobrovoljna vatrogasna društva „Tarčin” i „Ilidža”.

Sulejman Vranac u ime DVD “Bjelaveâ” iskazao je uvjerenje da će Grad Sarajevo nastaviti i ubuduće da pomaže dobrovoljna vatrogasna društva s obzirom na njihovu značajnu ulogu u gradu. On je ovom prilikom, također, izrazio zahvalnost i Općini Centar, koja je osigurala dva vatrogasna vozila i opremu DVD “Bjelaveâ”, čije je sjedište na podrčju ove gradske općine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *