Nove šampionke kucaju na vrata prvog tima

SFK 2000 Sarajevo najuspješniji je ženski fudbalski klub u Bosni i Hercegovini i jedan od najuspješnijih u regionu. Osim sjajnih rezultata u seniorskom pogonu, ovaj klub krasi i sjajan rad sa mlađim uzrastima. Četrdesetčetiri djevojčice ovdje treniraju fudbal, čime je Škola fudbala SFK 2000 Sarajevo jedan od najvećih sportskih kolektiva za djevojčice u Kantonu Sarajevo.

Polaznice Školu fudbala za djevojčice SFK 2000 Sarajevo
Polaznice Školu fudbala za djevojčice SFK 2000 Sarajevo

Trenerica prvog tima SFK 2000 Sarajevo je Samira Hurem, koja kaže: ‘Pored izrazito uspješnog seniorskog tima, jako smo ponosne i na našu Školu fudbala za djevojčice, koja je godinama izvor naših talenata i budućih seniorki. Otprilike 75% seniorki čine igračice koje su ponikle iz našeg Omladinskog pogona, što svakako jeste jedan od naših strateških ciljeva, te pokazuje da računamo na siguran i kontinuiran kvalitet i u budućnosti.’
Treninzi u zimskom periodu se održavaju u zgradi Vistafon, u terminima: ponedjeljak i srijeda u 9:20h i 14:40h; petak u 9:20h i 13:20h. Od početka 2016. godine, Škola fudbala za djevojčice je besplatna i otvorena za sve uzraste od 5 do 16 godina. Predan rad sa djevojčicima donosi i uspješne rezultate. U toku aktuelne akcije upisa, priključilo se već 20 novih djevojčica, od kojih su neke pravi talenti i potencijali.
Jedna od najtalentovanijih polaznica škole je osmogodišnja Nadja Golubović iz Srebrenice. Nadja ima osam godina i ne trenira fudbal u Srebrenici već je prirodni talenat. Nadja u toku zimskog raspusta stigla kod porodice u Sarajevo, te kako se njeni rođaci bave fudbalom i ona je išla na golmanske treninge, na kojima je upućena da dođe na trening Škole fudbala za djevojčice: ‘Njena tehnika, stav, komunikacija i hrabrost koju Nadja posjeduje nas je naprosto oduševila.’, kaže Alisa Spahić, trenerica u Školi fudbala SFK 2000 Sarajevo.

Sve zainteresovane djevojčice koje se žele pridružiti Školi fudbala SFK 2000 Sarajevo i učestvovati u osvajanju novih trofeja, pravljenju značajnih internacionalnih uspjeha mogu se prijaviti putem Facebook stranice SFK 2000 Sarajevo, putem kontakt telefona trenerice Alise Spahić 061 311 461, u klupskim prostorijama u Odjelu za članstvo i ulaznice, koji se nalazi u ulici Maršala Tita 38b.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *