Novi album Dubioza kolektiva u aprilu

Dubioza kolektiv: 5 do 12Nakon albuma Firma ilegal iz 2008. godine koji je doživio sjajan prijem u zemlji ali i cijelom regionu, te blizu stotinu otsviranih koncerata u 2008. i 2009. godini, najbolji bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv se odlučio za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku.

“5 do 12” predstavlja logičan nastavak prethodnice “Firme ilegal”. Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) su inspirisali bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Album “5 do 12”, četvrti studijski album Dubioza kolektiva je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba. Producent albuma je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra, Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks.

Za razliku od prethodnih izdanja Dubioze, album “5 do 12” će biti dostupan za besplatan download sa web stranici dubioza.org od 12. aprila 2010 godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *