Novi koncept registracije vozila

tehnički neispravan automobil u saobraćajuTender za nabavku opreme i potrošnog materijala za podsistem registracije vozila je raspisan u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH te je potrebno ispoštovati sve odredbe ovog zakona koje nerijetko podrazumijevaju i eventualne proceduralne zastoje, javljaju iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, govoreći o pripremnim radnjama za početak izdavanja novih registarskih tablica u našoj zemlji.

Tender, kojem je rok za podnošenje prijava bio 16. septembar prošle godine, podijeljen je u četiri lota. Oni se odnose na opremu za personalizaciju registarskih tablica, na nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutrašnje i vanjske stikere.

Za opremu za personalizaciju registarskih tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutrašnje i vanjske stikere, za koje su dostavljene tri ponude, već su odabrani ponuđači, ali se do potpunog okončanja tendera ne mogu iznositi detalji.

Za lot 2 – nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica – uslijedio je žalbeni postupak koji je vodio Ured za razmatranje žalbi BiH. Prije mjesec dana poništena je odluka Komisije za javne nabavke IDDEEA-e za odabir najpovoljnijeg ponuđača za ovaj lot.

Pravilnikom o izmjeni i dopuni Pravilnika o registraciji vozila određeno da primjena novog koncepta registracije vozila počne kada se za to steknu tehnički i drugi uvjeti što podrazumijeva nabavku neophodne opreme i potrošnog materijala za registraciju vozila i uvezivanje svih stanica tehničkog pregleda u FBiH i RS-u u jedinstveni sistem kao što je predviđeno novim konceptom registracije vozila.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *